Comemorare Petru Comarnescu

La 105 ani de la nașterea și la 40 de ani de la moartea lui Petru Comarnescu, personalitate de relief a culturii noastre, Nicolae Cârlan publică o frumoasă plachetă, Confluențe providențiale (Petru Comarnescu și Ioan Gh. Vrăneanțu), Editura Lidana, Suceava, 2010, care se alătură în preocupările istoricului literar cuprinzătorului Documentar memorialistic, alcătuit și comentat în urmă cu 5 ani.
 

Confluențele reproduc corespondența cunoscutului istoric de artă (filosof, eseist, publicist) cu tânărul pictor Ioan Gh. Vrăneanțu, iar copertele, două din lucrările acestuia din urmă. Demersul lui Nicolae Cârlan se întâlnește frumos și semnificativ cu oficierea unui parastas la mormântul lui Petru Comarnescu de către ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, prin grija obștii de la Sf. Mănăstire Voroneț, în umbra căreia istoricul de artă și-a dorit odihna de veci.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI