Municipiul Suceava se îndatorează băncii Dexia până în 2029

> Rambursarea creditului de 50 de milioane de lei se va face într-un interval de 19 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani, prima plată efectuându-se în 2014 Primarul Ion Lungu a obținut promisiunea convertirii emisiunii de obligațiuni municipale într-un credit pe termen lung, decizia finală urmând a fi luată la finele lui martie 2011.
 

Ion LUNGU

„În urma discuțiilor și a credibilității situației financiare pe care am prezentat-o, oficialii în cauză au fost de acord și au spus că vor da lumina verde să putem transforma obligațiunile municipale într-un credit pe termen lung”, declară ocupantul fotoliului din Areni. Dl Lungu spune că este vorba despre potențiala rambursare într-un interval de 19 ani, respectiv până în 2029, cu o perioadă de grație de 4 ani, prima plată făcându-se în 2014. „Urmează să aprobăm o HCL, să ne adresăm Comisiei naționale de monitorizare a împrumuturilor de la Ministerul de Finanțe, iar, până la 31 martie 2011, să ne prezentăm la bancă pentru a continua această finanțare asigurată de Dexia Kommunalkredit. Este cea mai mare finanțare pe care o angajează Primăria Suceava după Revoluție”, relevă primarul, adăugând că două treimi din suma pusă la dispoziție prin acest credit au fost deja cheltuite. Din totalul de 50 de milioane de lei obținut prin Dexia Kommunalkredit Bank AG Viena, o tragere de 11,1 milioane lei a luat calea asigurării costurilor neeligibile din cadrul Programului ISPA de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare, precum și a stației de tratare epurare, iar 18,5 milioane lei au fost orientate spre lucrările de reabilitare a sistemului de termoficare, reprezentând cofinanțare la Programul „Termoficare 2006-2015”. Printre altele, o sumă de 7,4 milioane lei a fost îndreptată spre reabilitarea străzii Cernăuți, iar alta, de același nivel, a avut ca scop susținerea introducerii utilităților și amenajării infrastructurii în viitorul cartier Tinereții. Pentru finalizarea execuției la blocurile 20, 21 și 22 de la intrarea în municipiul Suceava s-a alocat suma de 3,7 milioane lei, în timp ce pentru extinderea alimentării cu gaze în cartierul Burdujeni-sat s-au prevăzut 1,9 milioane lei. Contractul de creditare pentru emisiunea de obligațiuni municipale a fost semnat pe 16 aprilie 2008, la Suceava, de către șeful administrației sucevene, Ion Lungu, și directorul Dexia Kommunalkredit Bank AG Viena, Wolfgang Viehauser.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: