Pentru a-și pune viza pe certificatele viitorilor șoferi

Medicii specialiști nu s-au înghesuit să depună dosare la DSP

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava îi roagă pe medicii care au dreptul să elibereze certificate medicale celor care vor să obțină carnet de conducere să-și facă timp și să-și depună dosarele pentru acreditare, întrucât până acum s-au depus doar 3 dosare.
 

Data-limită este 3 ianuarie, iar de la acea dată avizul medicilor respectivi nu va mai fi valabil, dacă nu vor avea acreditare conform noului ordin 1159, atenționează purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu. „I-aș ruga să-și facă timp și să depună dosarele, să trateze cu seriozitate acest subiect. Din 3 ianuarie nu mai au voie să pună parafa”, a precizat Popescu. El a mai spus că, din cele 3 dosare depuse, doar unul a fost acceptat, al unui oftalmolog, unul fiind respins fiindcă specialitatea medicului nu era din lista acceptată (chirurgie), iar celălalt, al unui medic psihiatru, fiindcă nu era întocmit corect. Cabinetele medicale individuale private, inclusiv cele din ambulatoriul integrat al spitalelor, au fost incluse în lista cu unitățile de asistență medicală autorizate pentru examinarea candidaților la obținerea permisului de conducere pentru autovehicule sau tramvaie și vor trebui să obțină acreditare în acest sens. Specialitățile pentru care se vor elibera certificate sunt medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologie. Începând din 1 ianuarie 2011, intră în vigoare Ordinul 1159 al Ministerului Sănătății referitor la aceste unități medicale autorizate care trebuie reacreditate. Apariția lui a fost reacția ministerului ca urmare a informațiilor din mass-media potrivit cărora persoane cu dizabilități incompatibile cu șofatul au obținut permisul de conducere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: