PSD Suceava 2020

Îmbunătățirea serviciilor de asistență medicală oferite de Ambulatoriul Spitalului Municipal Rădăuți

La Primăria Rădăuți s-a desfășurat marți, 23 noiembrie, o întâlnire care a avut ca scop prezentarea proiectului ,,Reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți’’.
 

Din materialele puse la dis-poziție de dna Ancuța-Ioana Lavric din cadrul Primăriei Rădăuți, am aflat că proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional, a cărui autoritate de management este Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și are ca scop îmbunătățirea serviciilor de asistență medicală oferite de Ambulatoriul Spitalului Municipal. Proiectul contribuie la îmbunătățirea serviciilor de sănătate publică în municipiul Rădăuți și localitățile din zonă – Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Marginea, Volovăț, Burla, Bădeuți, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Sucevița, Gălănești, Satu Mare, Țibeni, Putna, Gura Putnei, Ulma, Straja, Brodina, Moldovița, Arbore, Solca, Vatra Moldoviței, Siret, Mihăileni, Dornești, Bilca etc. Proiectul urmărește dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal cu aparatură modernă, de nivel european, prin înlocuirea unor aparate uzate moral – un ecograf, un gastroscop, un colonoscop, două EKG cu 6 canale, un aparat radio-diagnostic, o masă pentru chirurgie generală, două mese ginecologice, un scaun ORL cu aspirator, un electrocauter ORL. În același timp, se urmărește dotarea cu aparatură pe care ambulatoriul nu o deține la ora actuală, cum ar fi un computer tomograf, un mamograf, un microscop laser terapeutic, un holter monitorizare TA, un holter monitorizare EGK, un dispozitiv de testare cardio-efort, un electrocauter chirurgical, un electromiograf. Se vizează schimbarea tâmplăriei și înlocuirea acesteia cu tâmplărie PVC cu sticlă termoizolantă, refacerea pardoselilor, reabilitarea pereților și tavanelor, placarea pereților, ușilor și ferestrelor cu plumb la cabinetele de radiologie și multe alte lucrări importante. ,,Studiind arborele de necesități specifice cetățenilor municipiului Rădăuți, problematica sănătății populației s-a dovedit a fi o prioritate pentru unitatea administrativ-teritorială locală. În această ordine de idei, având în vedere că Ambulatoriul Spitalului Municipal se află într-o stare precară atât din punct de vedere al dotării, cât și al stării clădirii, s-a elaborat Cererea de finanțare privind proiectul “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți”, s-a întocmit proiectul tehnic aferent investiției, s-a semnat Contractul de finanțare nerambursabilă, în data de 19.05.2010, prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3. Îmbunătățirea Infrastructurii Sociale, DMI 3.1 Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. S-au contractat lucrările de construcții aferente proiectului, care momentan sunt în desfășurare, în paralel se demarează procedurile pentru achiziționarea de echipamente medicale. Valoarea totală a proiectului este de 7.617.362,48 lei, contribuția Uniunii Europene fiind de 5.407.926,90 lei, a Guvernului României de 827.094,70 lei iar a beneficiarului de 1.382.340,88 lei’’, am mai aflat din materialul documentar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: