PSD Suceava 2020

Puncte ... de vedere

Clopotul de la Catedrală

Amintirile rămân întotdeauna împachetate în cutii strălucitoare din crusta inimii, ieri erai copil, astăzi poate că ești deja un adult în toată firea, rătăcești pe străzile Rădăuțiului înfășurat în haina răzvrătită a lunii noiembrie.
 

Mai este puțin și iarna își va așeza amprenta, Moșul Nicolae va sosi mai sărac decât altădată. Oricum, e bine să-l aștepți, chiar dacă ți se pare absurdă așteptarea. Până anul trecut, deși trecusem parcă de-o viață de anii copilăriei, mama îmi ascundea în șosete dulciuri pe care eu le primeam în dar, firește, de la Moșul năstrușnic, hotărât să nu mă uite, deși timpul îmi scăpa printre degete. Chiar și așa, eram copilul mamei, dar anul acesta nu voi mai fi. Așa că trebuie să vă reamintesc, în prag de iarnă, că este important să ne cinstim părinții atâta vreme cât îi avem lângă noi. Poate că lumânările aprinse după moartea acestora le vor lumina cumva calea acolo unde s-au dus, dar gesturile făcute în viață ne vor urmări până la capăt de tot. O cântăreață de la operă s-a sinucis, renunțând la o carieră prestigioasă, la afecțiunea soțului și la splendoarea de a vedea lumina soarelui. De la o zi la alta, în țara mea, se sinucid ființe fragile împovărate de destin. Amintirile artistei nu mai aparțin nimănui, copil răzvrătit nu-l va mai primi pe Moșul Nicolae, nici măcar lumânările nu-i vor ușura drumul prin întunericul definitiv. Dar părinții artistei? Sunt în viață? Au murit și ei? A știut oare cântăreața de la operă că, morți sau vii, părinții vor fi sfâșiați de durere? Căci s-a spus că părinții simt și de dincolo de moarte căderea fiilor lor. E noiembrie, la Rădăuți, clopotul de la Catedrală te îndeamnă la credință și speranță. Sunt sigură că într-un fel sau altul Moșul Nicolae nu va uita pe nimeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: