PSD Suceava 2020

Cele mai mici salarii sunt oferite în prelucrarea lemnului și confecții

Șomerii suceveni se feresc să lucreze în sectoarele de prelucrare a lemnului sau de confecționare a articolelor de îmbrăcăminte. În ciuda faptului că pe piața județeană a muncii există cerere pentru asemenea categorii de lucrători, cauza reticenței constă în remunerațiile mici oferite de către angajatori.
 

„Cu toate că în județ există o cerere de forță de muncă pentru domeniile ce țin de fabricarea articolelor de îmbrăcăminte și prelucrarea lemnului, acestea nu sunt atractive pentru șomeri, deoarece oferă cel mai scăzut nivel de salarizare”, rezultă dintr-o informare a Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, concluzia fiind trasă și cu ocazia burselor din acest an, după care multe locuri de muncă au rămas neocupate. Astfel, la Bursa generală din aprilie au participat 122 de agenți economici care au oferit 802 de slujbe vacante, cererea din partea angajatorilor manifestându-se, în principal, în domeniile fabricării articolelor de îmbrăcăminte, prelucrării lemnului, construcțiilor, industriei construcțiilor metalice și a produselor din metal, în comerț, hoteluri și restaurante. Din cei 2654 de participanți, doar 596 au reușit să se încadreze, acoperirea cererii fiind de 74%. La târgul de joburi pentru absolvenți, de la finele lui septembrie, 81 de operatori economici au venit cu 430 de slujbe disponibile, cu prioritate în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, prelucrarea lemnului, construcții, activități de asigurare, hoteluri și restaurante. Dintre cei 930 de absolvenți interesați, 23 au reușit să se angajeze în ziua bursei, dintre care 11 în activități de comerț. Alții au fost încadrați ca economist, ospătar sau chelner în unități de alimentație publică, ajutor de ospătar, șofer de autoturisme sau camionete, mecanic auto, precum și ca muncitor necalificat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: