PSD Suceava 2020

Prin Programul Formed al Ministerului Sănătății:

Brancardieri și infirmiere de la Suceava, Fălticeni și Câmpulung vor avea șansa unei instruiri la nivel european

Ministerul Sănătății oferă un program de instruire conform standardelor europene pentru brancardieri și infirmiere, la care vor avea acces și astfel de cadre din spitalele Suceava, Fălticeni și Câmpulung.
 

Programul Formed va fi aplicat în perioada 2010-2013 și la nivel național, dar și pentru Regiunea de Nord-Est, cu județele Bacău, Botoșani, Iași, Suceava, Vaslui și Neamț. Vor fi instruite în total 1.100 infirmiere, din care 275 în regiunea noastră, și 400 de brancardieri, 100 fiind din Regiunea N-E. Ministerul a solicitat Direcției de Sănătate Publică Suceava să propună spitalele ale căror cadre vor participa la program, fiind vizate inițial spitalele din Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei și Gura Humorului. În cele din urmă au fost selectate cele 3 menționate în titlu, în funcție de personalul existent acolo. Potrivit informațiilor DSP, Spitalul Județean Suceava are în total 16 brancardieri și 194 infirmiere, cel din Fălticeni are 1 brancardier și 47 infirmiere, ia spitalul Câmpulung – un brancardier și 55 infirmiere. Programul Formed are ca obiectiv „îmbunătățirea competențelor profesionale ale personalului care asigură asistența medicală primară persoanelor accidentate, în vederea atingerii standardelor profesionale cerute de unitățile medicale și utilizate”. El va contribui și la creșterea motivației și a moralului personalului din domeniul medical. Infirmierele și brancardierii sunt categorii profesionale considerate defavorizate în privința accesului la programe de formare profesională în domeniul sănătății, deși asistența lor acordată persoanelor bolnave este privită ca „esențială”. Din punctul de vedere al reprezentanților unităților medicale „există un uriaș deficit de pregătire profesională pentru infirmiere și brancardieri”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: