PSD Suceava 2020

Din cauza întârzierii lucrărilor

Sucevenii de pe str. Alexandru cel Bun vor călca, de Sărbători, pe prundiș

Firma Pfeiffer, executantă la modernizarea rețelelor de canalizare de pe str. Alexandru cel Bun, una dintre cele mai afectate de săpături artere sucevene, a dat asigurări că șanțurile de la conducte vor fi acoperite înaintea Sărbătorilor de iarnă.
 

Aceasta și grație unei inspecții interioare, cu camere video, în urma căreia a rezultat că o bună parte din rețea nu mai trebuie înlocuită. „De apreciat este faptul că, pe strada Alexandru cel Bun, intervențiile vor fi încheiate în acest an. S-a făcut o inspecție cu cameră video și s-a aflat că mai mult de jumătate din actuala conductă de canalizare este în stare bună din punct de vedere al funcționării. Astfel, lucrări se vor mai executa pe circa 43 de metri, existând șanse ca acestea să fie terminate în acest an”, relevă viceprimarul Viorel Seredenciuc. Oficialii constructorului nu au putut confirma, însă, că vor readuce și carosabilul la starea inițială, deși conduce-rea municipalității a insistat în acest sens. Din cauza frigului, nu se va mai putea turna asfalt, urmând ca zona afectată să fie dreasă cu prundiș. „Constructorii și-au luat angajamentul că lucrează. Sper ca, de data aceasta, să fie mult mai serioși, mai ales că vremea ne mai lasă la dispoziție câteva zile bune de lucru”, a explicat viceprimarul. Prognoza arată că, de săptămâna viitoare, condițiile meteorologice vor deveni nefavorabile, anunțându-se temperaturi și de minus 7 grade Celsius. Inițial, lucrările de reabilitare a sistemului de canalizare de pe strada Alexandru cel Bun din Suceava nu au fost prinse în Programul ISPA, respectivele rețele, aflate într-o stare avansată de degradare, întrând în reparații la solicitarea asociațiilor de proprietari. Intervențiile au avut un grad mare de dificultate, săpăturile ajungând chiar și la 7 metri adâncime.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: