SMURD Suceava a fost apreciat la superlativ de comisia de autorizare

Comisia de autorizare a apreciat la superlativ modul de organizare și funcționare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) de la Suceava, Siret și Vatra Dornei, începând de la dotare până la pregătirea profesională, astfel că și-a dat avizul favorabil, fără rezerve.
 

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, a declarat ieri că din comisie au făcut parte, alături de reprezentanți DSP, doi medici de la Iași și Bistrița Năsăud și un inginer auto din Bacău, cele constatate la SMURD fiind pentru toată lumea „o surpriză plăcută”. „Totul este la superlativ la SMURD, de la dotare până la pregătire profesională, inclusiv spațiul în care își desfășoară activitatea, dotarea mașinilor, astfel că va primi autorizația în perioada următoare”, a precizat Adrian Popescu. El a spus că SMURD funcționează cu 3 mașini de tip B la Suceava, Siret și Vatra Dornei, fiecare cu echipajele aferente, în total fiind angajați 64 de paramedici. „Sunt mult mai mulți paramedici pregătiți, în caz de o eventuală extindere a SMURD”, a mai spus Adrian Popescu. El a adăugat că și Serviciul Județean de Ambulanță „a ieșit bine”, cu ceva vreme în urmă, când a fost verificat de comisia de autorizare, și că, mai ales în cazul unor accidente grave, se impune neapărat buna colaborare între cele două servicii de urgență prespitalicească: „Sunt situații în care cei doi operatori trebuie să-și dea mâna și să lucreze în cazurile de maximă urgență. Nu sunt servicii concurente, ci complementare și trebuie să se ajute reciproc”. Autorizarea are loc o dată la 3 ani, iar pentru realizarea dosarului este nevoie de extrem de multe documente. La Suceava, SMURD s-a înființat în toamna lui 2008, celelalte două stații fiind înființate ulterior, mai întâi la Siret, apoi la Vatra Dornei. SMURD funcționează în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava. Anterior a existat parteneriatul SIAMUD, dintre ISU și SJA, prin care funcționau, în colaborare, Pompierii – pentru descarcerare – și Ambulanța – pentru acordarea primului ajutor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: