Primăriile de la sate pot scăpa de parcul auto învechit

> Acesta ar putea fi înnoit și adus la standardele de poluare europene prin programul „Rabla 2011” Primăriile rurale vor putea scăpa de autoturismele uzate și să se doteze cu altele noi, moderne, în cadrul Programului „Rabla”, anunță șeful Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, Iluță Cocriș.
 

Directorul executiv Cocriș a declarat că un element de noutate al Programului de stimulare a înnoirii parcului auto național este acela că, de anul viitor, acesta va putea fi accesat și de instituțiile publice. „În speță, este vorba despre primării, în special cele din mediul rural, care dețin, în mare parte, un parc auto învechit și care, prin acest program, ar putea să-l înnoiască și să-l aducă la standardele de poluare europene”, explică Iluță Cocriș. Directorul executiv al APM a reamintit că deoarece multe dintre bonurile valorice eliberate în schimbul hârburilor duse la Remat nu au fost încă valorificate, programul “Rabla”, care trebuia să își înceteze valabilitatea pe 23 noiembrie 2010, a fost prelungit până pe 31 ianuarie 2011. Până acum, în județul Suceava au fost duse la unitățile de dezmembrare autorizate 4931 de autoturisme vechi, mai multe cu 531 față de media pe țară, de 4400 de mașini. În vederea achiziționării unui autovehicul nou au putut fi folosite unu, două sau cel mult trei tichete, valoarea acestora scăzându-se, de către producătorul validat, din prețul de comercializare al autoturismului nou. Diferența până la acest din urmă preț este scoasă din buzunar de către proprietarul înscris program. Potrivit unor informații, în 2011 se vor da 4 vouchere în loc de 3, însă valoarea unui tichet va scădea de la 3.800 de lei, la 3.000 de lei/bucată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: