Până la finele lunii

Pilonul afectat al podului de peste Suceava va fi recuperat

Prima etapă de salvare a podului de peste râul Suceava, din fosta zonă industrială a municipiului, va fi încheiată cel mai târziu la finele lunii noiembrie. Această etapă are în vedere stoparea tasării pilonului afectat, cu devierea cursului apei și intervenții în albia râului, constructorul fiind SCCF Group Colas Iași.
 

Vestea bună aparține viceprimarului Viorel Seredeniuc, potrivit căruia lucrările de deviere a apei au fost terminate. Adjunctul șefului executivului municipal spune că, astfel, pericolul stricăciunilor făcute de o potențială viitură a fost eliminat, în prezent intervenindu-se efectiv la baza piciorului amenajării rutiere în cauză. „S-a finalizat devierea râului Suceava în zona podului de la Burdujeni. Este o veste bună, pentru că se anunță schimbarea vremii. În momentul de față se lucrează în liniște la consolidarea pilonului, nemaifiind pericolul să vină o viitură și să avem surprize neplăcute. Sperăm ca, până la sfârșitul săptămânii, să fie terminată consolidarea pilonului afectat, astfel încât, din primăvară, să se continue cu celelalte lucrări, respectiv cele de egalizare a carosabilului”, a declarat viceprimarul Seredenciuc. A doua etapă a lucrărilor este prevăzută a demara după desprimăvărare, aceasta incluzând, printre altele, consolidarea infrastructurii superioare și alinierea la calea de rulare a porțiunii înconvoiate a podului. În perioada cu pricina, deoarece stratul superior al căii rutiere și trotuarul vor fi decopertate, circulația auto se va desfășura doar pe două dintre cele patru benzi. În momentul de față, autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone sunt orientate pe variante ocolitoare, adică pe străzile Traian Vuia și Gheorghe Doja. Reamintim că unul dintre picioarele podului rutier de peste Suceava, din sensul de mers dinspre centrul urbei înspre Burdujeni, a fost grav afectat de viiturile din 2008 și 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: