Luptă pentru pământ în zadar?

Titlurile de proprietate ale hânțeștenilor ar putea fi nule

Titlurile de proprietate ale hânțeștenilor eliberate în anul 1991 de Comisia județeană pentru stabilirea drepturilor de proprietate Suceava pentru terenurile aflate în localitatea Vârfu Câmpului, județul Botoșani, ar putea fi nule. De ce? Pentru simplul motiv că actele de proprietate au fost eliberate de o comisie din Suceava și nu de cea din Botoșani. „Nu se poate ca o Comisie din Suceava să elibereze titluri de proprietate pentru suprafețe de teren aflate pe raza județului Botoșani”, ne-a declarat prefectul județului Suceava, Sorin Arcadie Popescu.
 

Sorin Arcadie Popescu

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut Agenției Domeniilor Statului să identifice alte suprafețe de teren pentru a-i despăgubi pe cei 150 de locuitori ai comunei Hânțești, care riscă să-și piardă drepturile de proprietate asupra unor suprafețe de teren agricol aflate în localitatea Vârfu Câmpului din județul Botoșani. Respectivele suprafețe de teren, pentru care oamenii din Hânțești au titluri de proprietate vechi de zeci de ani, au fost revendicate de o societate comercială din Rădăuți. „Mâine (n.n., astăzi), la ora 10, ne întâlnim cu prefectul județului Botoșani, pentru a identifica soluții la această problemă”, ne-a declarat prefectul Sorin Arcadie Popescu. El a adăugat: „Sunt de acord că sucevenii au avut acolo (n.n., la Vârfu Câmpului) terenuri înainte de 1948, dar au depus cererile de retrocedare la Comisia din Adâncata. Cererile au fost validate de comisia din Suceava și nu de cea din Botoșani. Dacă privim lucrurile strict juridic, legale sunt titlurile de proprietate eliberate de Comisia din Botoșani, pentru terenurile aflate pe raza județului Botoșani”, a spus Sorin Arcadie Popescu. Ultimul cuvânt în acest litigiu îl va avea însă instanța de judecată, care probabil va lua în calcul și faptul că timp de 20 ani locuitorii din Hânțești au lucrat pământurile aflate la granița dintre județele Suceava și Botoșani. Că de 20 de ani încoace nimeni nu le-a spus țăranilor din Hânțești că trudesc pe pământurile altora. Atât săptămâna trecută, cât și în urmă cu două săptămâni, țăranii din Hânțești s-au răsculat când au văzut că firma rădăuțeană a început să le are pământul. Oamenii i-au atacat cu furci și topoare pe angajații unei firme de pază și protecție pe care societatea din Rădăuți a angajat-o ca să se asigure că va putea ara terenurile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: