În județul Suceava

În 8 luni, investitori străini cu aport total de capital de 9000 de euro

În județul Suceava, criza economică se reflectă și asupra înmatriculărilor de societăți comerciale cu participare străină la capitalul social subscris.
 

Astfel, conform datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Suceava, care citează Oficiul Național al Registrului Comerțului, în luna august a acestui an, în județ s-au înmatriculat doar 4 firme cu aport extern la capitalul social subscris. Potrivit informării DJS, valoarea capitalului social total subscris în monedă națională a fost de 500 de lei, exprimată în valută participarea fiind de 142 de dolari sau 115,8 euro. Drept consecință, după mărimea capitalului social exprimat în valută, județul Suceava deține poziția a 34-a în țară, din totalul de 42 existente, inclusiv municipiul București. Pe de altă parte, situația nu pare disperată dacă se ia în calcul numărul societăților înmatriculate în luna august 2010, din acest punct de vedere, Suceava aflându-se pe locul 14, în ordine descrescătoare, între județele țării. În perioada 1 ianuarie – 31 august 2010, în județul Suceava au fost înmatriculate 26 societăți comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, suma adusă în monedă națională a fiind de 35.700 de lei, respectiv de 11.735 de dolari sau 9156,6 euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI