Orașele Laval (Franța) și Suceava și-au dat mâna

> Laval va acorda consiliere pentru dezvoltarea unei zone metropolitane în orașul Suceava, anunță primarul Ion Lungu Primarul Sucevei, Ion Lungu, tocmai a revenit din Franța, unde, la Laval, așa cum anticipa, a semnat, împreună cu deputatul-primar Guillaume Garot, Acordul de înfrățire între orașele Laval și Suceava. Ion Lungu ne-a făcut cunoscut că sâmbătă, 20 noiembrie a.c., a semnat alături de deputatul-primar Guillaume Garot documentul care certifică relațiile de apropiere dintre Suceava și Laval, specificând că, prin acesta și prin dialogul purtat în jurul acestui document oficial, s-a stabilit colaborarea în mai multe domenii de activitate a celor două localități.
 

Înfrățirea dintre Suceava și Laval vizează „promovarea dezvoltării și consolidării relațiilor dintre reprezentanții domeniului economic; colaborarea în domeniul protecției mediului înconjurător; favorizarea schimburilor de experiență în domeniul educației, dezvoltării culturale și a turismului; facilitarea schimburilor de experiență în domeniul sanitar și social”, ne-a specificat primarul Sucevei. Primarul Ion Lungu ne-a precizat, de asemenea: „Am convenit împreună să dezvoltăm mai multe proiecte, primul fiind în domeniul cultural în anul 2011, când se vor sărbători Zilele Europene ale Patrimoniului. De asemenea, orașul Laval va acorda consiliere pentru dezvoltarea unei zone metropolitane în orașul Suceava”. Reamintim că orașul Laval face parte din departamentul Mayenne (fiind cel mai mare oraș din acest departament), regiunea Țara Loarei, funcționând într-o aglomerare (tip zonă metropolitană) alături de alte 19 localități (20 împreună cu el), numărând aproximativ 100.000 de locuitori. Sediul zonei metropolitane se află în orașul Laval, iar primarul orașului este președintele acestei aglomerări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: