Străzile speranței ?

Deunăzi ne-a vizitat la redacție un sucevean la vreo 30 și ceva de ani, tată, credincios (din câte se vădea), vorbindu-ne (și depunând un memoriu destul bine documentat, pe care înțelegem că l-a arătat și la diverse autorități centrale și locale, cât să priceapă și el cum e să te dai cu capul de pereți) despre o chestiune pe care mulți dintre noi o cunoaștem (dacă ne ridicăm capul din pământ, atunci când mergem pe unde mergem).
 

L.D. Clement

Prin municipiul Suceava sau prin județ. El ne-a lăsat și 20 de fotografii (dificil de publicat și pentru că ar deveni reclamă gratis pentru unii, dar și pentru că ar putea fi considerate a fi ele însele pline de vină) care demonstrează… color că în vreme ce copiii, minorii (după lege) se încearcă a fi protejați ba de una, ba de alta (de o autoritate „autovizuală”, de pildă, prin educație etc.), întâlnesc în spații publice, dintre cele mai circulate (iar uneori chiar în preajma unor instituții cu ștaif), reclame stradale (sau outdoor, cum se zice „profi”) care vorbesc ba despre un masaj senzual, ba despre unul erotic (s-ar putea să fie același lucru, doar cei care l-au plătit știu), ba despre un club unde domnișoare și doamne rămân goale-goluțe spre bucuria domnilor (iar reclama arată și cam cum devine…) etc. Dumnealui, petentul, acuza până și tarabe cu presă, care etalează cu generozitate tipărituri pe care nu le consideră adecvate celor fragezi. Împotriva sa este însă realitatea că respectivele tipărituri (chiar dacă unele s-ar vrea pur… informative) sunt foarte bine privite de destui consumatori de astfel de informație. Și realitatea că o astfel de publicitate stradală – chiar dacă e considerată „imorală”, „indecentă”, „pornografică” etc. – aduce, desigur, bani (în fața cărora chiar și dintre cei mai „vigilenți” ochi se închid), aduce clienți (poate chiar dintre cei care au decizia) și, la urma urmei, e susținută (nicidecum pusă sub perdea) de o legislație ambiguă, de tot șubredă, binevoitoare, surâzătoare. Care va să zică, ce-i imoral?! Ceea ce legiuitorul zice că-i imoral (deși, lingvistic și juridic, nici legiuitorul nostru nu definește așa ceva…)! Iar dacă el zice că nu-i…, poftim, copile, la un masaj erotic, la un strip-tease (consumul de etnobotanice e benevol). Țara te vrea călit!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI