„Cine are o mașină care poluează să plătească !”

„Cine își permite să aducă o mașină care deja poluează mai mult, să plătească o taxă suplimentară pentru că poluatorul plătește”, a declarat joi la Suceava ministrul Mediului, Laszlo Borbely, arătând că taxa auto va fi mărită întrucât autoritățile încurajează schimbarea parcului de mașini cu mașini noi și nu cu mașini second-hand, mai vechi de 10 ani. „Vom mări taxa auto, pentru că nu ne permitem să casăm 180.000 de mașini și să se aducă mașini second-hand”, a spus Borbely, într-o conferință de presă. El a spus că, potrivit datelor deținute de Ministerul Mediului, din cele 120.000 de mașini second-hand care s-au adus anul acesta în România, aproape 50% sunt mașini mai vechi de 10 ani.
 

Laszlo Borbely

El a arătat că România are o producție autohtonă de mașini accesibile, atât la Dacia cât și la Ford, ce va porni cu mai multe tipuri de mașini și că mai sunt numeroși alți dealeri de autovehicule. „Sprijinim cumpărarea de mașini noi. De la 1 ianuarie, toate mașinile vor fi fabricate Euro 5”, a mai spus ministrul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: