Cu nasu-n jos

Vine iarna, se-apropie frigul și, dincolo de planurile guvernamentale privind disponibilizările de la final de an, desigur (după o regulă acum cimentată de criză), din zona privată alți oameni își vor pierde slujbele. Context în care mi-am aruncat ochii pe informațiile puse la dispoziție de o firmă de HR care supraviețuiește (și) oferind… sfaturi celor care rămân astfel pe drumuri. Firmă ai cărei specialiști decid, printre altele, cu o competență la mintea cocoșului, că, dacă rămâi fără de serviciu, nu vei mai avea bani, îți va fi foarte greu să-ți acoperi cheltuielile obligatorii și (mai ales acum!) îți va fi extrem de dificil să-ți găsești o altă slujbă.
 

L.D. Clement

Dar nu de aici vine știința specialiștilor, ci de acolo că te sfătuiesc că trebuie să prevezi că îți vei pierde slujba (iar în acest sens e bine să aduni cât mai multă osânză), că e benefic să te consolezi cu gândul că nu ești singurul dat afară și că e oportun ca, în ziua Z, când are loc debarcarea, să ai deja ticluit un plan de acțiune. Altfel spus (dacă n-ai pregătit dinainte un fond de salvare), cum să te descurci alunecând în mizerie, cu datorii, cu penalități. Cum?! Cu chibzuială și cureaua cât mai strânsă. Iar dacă poți, vezi de unde poți face rost de împrumuturi! Și… nu pierde speranța că, totuși (dacă umbli, cauți, scotocești, investighezi), oarecine îți va putea da o slujbuliță; atunci, sfatul specialistului e să lași nasul jos și să zici sărut mâna pentru cât de puțin. Că dee… Citind cele câteva pagini rezumate mai sus, tocmai mă gândeam la România (o doamnă cam trecută de 40 de ani) care, pare-se, n-a avut și n-a apelat la așa pricepuți. Și și-a gestionat situația după cum s-a întâmplat să știe și să poată. N-a prevăzut, a prins-o greul cu punga goală, a strâns cureaua la nădragii băieților, a tot luat cu împrumut… Și-acum ce face? Șade cu nasu-n jos.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: