A murit Zaim

Nu se poate ca Dumneavoastră, cititorii acestui prestigios cotidian, să nu fi auzit de Zaim sau să nu-l fi văzut la televiziunea națională, prezentat atât de frumos de vestitul Grigore Leșe.
 

Spunea acesta – și depunem mărturie și noi – că Petru Zaim a fost un mare artist, un talentat rapsod și poate ultimul trubadur (neîntrecut interpret de balade, romanțe, cântece populare și de petrecere), venit din veacul trecut, dar care a reușit să ne mai încânte cu țambalul și vocea sa caldă și în primul deceniu al acestui veac, manifestându-se nu numai în țară, ci și peste hotare, împreună cu taraful profesorului Niță Bârsă din Câmpulung Moldovenesc sau cu alte formații. A venit pe aceste meleaguri, cu mulți ani în urmă, de la Piatra Neamț, și a fost remarcat de la început pentru talentul său de vestit interpret la țambal, dar și pentru interpretările sale vocale, pornite dintr-o inimă mare și o simțire a muzicii cum puținor oameni le-a fost dat să o aibă. Sărac, cum a fost toată viața, modest și cu mult bun-simț, Zaim a fost o prezență vie în viața Câmpulungului Moldovenesc, chiar și atunci când sănătatea sau vârsta nu i-au mai permis să se manifeste. Îți mulțumim, nea Zaime pentru tot sprijinul pe care l-ai acordat Casei de Cultură de-a lungul anilor și pentru că ai contribuit ca formațiile artistice din care ai făcut parte să se afirme și să lase publicului o frumoasă impresie! Vei rămâne mereu în amintirea noastră ca un mare talent și ca un om ce nu poate fi uitat. ARTEMISIA IGNĂTESCU și VASILE TANU, foști directori ai Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: