PSD Suceava 2020

Trecerea în ilegalitate a plantelor etnobotanice – misiune imposibilă?

Etnobotanicele sunt periculoase pentru consumatori, însă trecerea lor în ilegalitate este destul de dificilă, dacă nu imposibilă. Prezent ieri la Suceava, ministrul administrației și internelor, Traian Igaș, ne-a declarat că polițiștii încearcă „să elimine” magazinele „de vise” care-și desfășoară activitatea în apropierea școlilor.
 

„Încercăm să eliminăm acele magazine din zona școlilor. E o bătălie pe care o ducem cu acești comercianți și sper că o vom câștiga”, ne-a declarat Traian Igaș. (Probabil că domnul ministru nu știe că tinerii nu-și procură drogurile legale din magazine, ci și le comandă pe internet.) Traian Igaș a declarat că polițiștii au intensificat controalele în magazinele care comercializează plante halucinogene și au făcut confiscări masive. „Ați văzut că au fost foarte multe acțiuni de control, amenzi, materiale confiscate… V-am spus, vrem să eliminăm fenomenul”, a spus Igaș. Una aspect este cert. În prezent Ministerul de Interne nu a găsit pârghiile necesare pentru a scoate în ilegalitate plantele etnobotanice. Acest fapt s-ar datora persoanelor ingenioase care reușesc să identifice vidul legislativ și să inventeze noi și noi substanțe halucinogene. „S-au făcut pașii din punct de vedere legislativ, dar de fiecare dată apar elemente noi, produse noi, înmatriculate în coduri care nu s-au reglementat. Este o problemă majoră, dar suntem preocupați să diminuăm acest fenomen. Suntem într-o acțiune mare în ceea ce privește etnobotanicele”, susține ministrul Traian Igaș. Referitor la consumul de etnobotanice, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur ne-a declarat: „Dacă pentru populație este periculos, atunci trebuie să facem orice ca să stopăm”. De la începutul anului până în prezent șapte tineri au ajuns în stare gravă la spital, după ce au consumat etnobotanice. Gabriel Panțiru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava ne-a declarat că în județ există trei magazine „de vise”, din care 2 chiar în municipiul reședință de județ, cărora se pare că primarul Ion Lungu le-a declarat război total.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: