PSD Suceava 2020

Primării în extremă dificultate

Conducerea administrației județene anunță că va înainta Guvernului României o scrisoare prin care cere fonduri de urgență pentru primăriile a 4 unități administrativ-teritoriale sucevene.
 

Este vorba despre comunele Udești, Berchișești, Mușenița și orașul Vicovu de Sus, grupul politic social-democrat al aleșilor județeni reclamând, în ședința extraordinară de ieri a deliberativului județean, că respectivele comunități au o situație financiară disperată. „Direcția Economică a luat notă și în scrisoarea pe care o voi semna imediat pentru Guvern, aceste 4 localități să fie prinse cu sume în acest sens. Sper să putem obține fonduri pentru cei aflați în extremă dificultate, deoarece avem tot interesul”, a reliefat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, susținând că, din păcate, de vină este ordonanța guvernamentală de ajustare în minus. Consilierul Ioan Corjuc (PSD) a atras atenția că anumite unități administrativ-teritoriale au primit, în acest an, la echilibrarea bugetelor locale, câte 30.000 de lei, iar ulterior, la rectificarea negativă a bugetului de stat, li s-au luat câte 100.000 de lei. „Marea majoritate a primăriilor au angajat în calitate de cheltuieli fondurile primite și am vrea ca să vedem cum am putea să acordăm și acestor primării sume care să acopere diferența banilor tăiați”, a subliniat dl Corjuc. Consilierii social-democrați au remarcat, iar dl Flutur a recunoscut, că multe dintre administrațiile locale din județ se lovesc de impedimente în susținerea cheltuielilor curente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: