PSD Suceava 2020

Noi… ne-am făcut datoria

Aflat ieri în comuna Șerbăuți, unde a vizitat șantierul pe care se construiesc 7 case ale unor familii afectate de inundațiile din vară, ministrul administrației și internelor, Traian Igaș, a declarat că ministerul pe care îl conduce și-a făcut datoria în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen și crede că de aici încolo România trebuie să aibă o activitate mai bună de lobby.
 

Întrebat în legătură cu poziția Franței privind amânarea aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, Igaș a spus că punctul de vedere al Franței nu a fost încă exprimat. “Poziția Franței nu cred că este exprimată în acest moment”, a precizat Igaș. Ministrul a arătat că luni și marți s-a întâlnit la Bruxelles cu mai mulți oficiali europeni, iar semnalele primite au fost pozitive. “Noi, în ceea ce ne privește, ministerul, din punctul de vedere al dotărilor, ne-am făcut datoria. Suntem în grafic, nu avem ce să ne reproșăm”, a declarat Igaș. El a adăugat că se știe că e o decizie politică și în acest sens se încearcă cât mai multe discuții cu țările care vor decide aderarea României la Spațiul Schengen. “Cred că de aici încolo trebuie să avem o activitate mai bună de lobby”, a conchis Traian Igaș. Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Franța, Olanda și Germania, precum și celelalte state, au fost de acord, miercuri, în COREPER, cu decizia de a transmite mai departe PE decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen. El a precizat că dorește să facă această observație ca urmare a interpretărilor care au fost date în România declarațiilor “unui om politic”. Este vorba despre secretarul de stat pentru afaceri europene al Franței, Pierre Lellouche, care a declarat, potrivit AFP, că Franța va face în așa fel încât decizia europeană cu privire la intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen să nu fie luată până în vara lui 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: