„Responsabilitate înseamnă să ne așezăm la masa discuțiilor”

PSD nu a reușit încă să se obișnuiască cu pierderea alegerilor prezidențiale, deși a trecut un an de la scrutin, a apreciat, miercuri, vicepreședintele PD-L Gheorghe Flutur, arătând că opoziția se trezește acum din nou în campanie electorală și tot încearcă să impună puterii o anumită agendă.
 

Liderul democrat-liberal a arătat că, după cum clamează liderul PSD, Victor Ponta, PD-L ar trebui să întrebe PSD pe cine și unde să numească. „După Ponta, ar trebui să-i întrebăm pe cei de la PSD pe cine și unde să punem”, a spus Flutur. El a subliniat că atitudinea PSD dovedește iresponsabilitate și imaturitate politică. „Responsabilitate înseamnă să ne așezăm la masa discuțiilor”, a mai declarat liderul democrat-liberal. El a mai spus că lipsa de la serviciu și modul de acțiune al opoziției este hărțuire și a arătat că Parlamentul trebuie să legifereze. Flutur consideră că cei din Opoziție își construiesc o Românie paralelă și nu crede că aceasta este soluția. „Ce facem? Pârjolim și otrăvim fântânile cum face PSD azi doar de dragul creșterii în sondaje? E iresponsabilitate și un joc imatur al Opoziției”, a mai spus Gheorghe Flutur. Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, în plenul camerelor reunite, că propune forțelor politice un moratoriu pentru deblocarea activității Parlamentului, el precizând că sunt necesare acțiuni ferme și consecvente la nivelul Guvernului și Legislativului în următoarele 30-45 de zile. El a spus că insistă ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat, pentru realizarea intereselor naționale. “Decizia stă în mâinile dumneavoastră”, le-a spus președintele parlamentarilor. Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, tot marți, că mesajul transmis de președintele Traian Băsescu în Parlament a fost acela de schimbare a Robertei Anastase din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Ponta a spus că mesajul principal al președintelui, care a propus partidelor parlamentare un moratoriu pentru 30-45 de zile, s-a adresat în principal partidelor din arcul guvernamental, care au fost prezente în plen, și nu Opoziției. “Este un mesaj pe care noi, Opoziția, îl dăm de peste o lună, anume că trebuie să înceteze acest război pornit de putere împotriva Opoziției și că trebuie să avem din nou dialog constituțional între Putere și Opoziție”, a afirmat el. Ponta a precizat că PSD este dispus oricând să participe la lucrările Camerei Deputaților și să accepte moratoriul propus de Băsescu, cu condiția înlocuirii Robertei Anastase de la președinția Camerei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: