Lucrări în disprețul legii, care mai fac o victimă

Accident rutier cu o victimă, ieri, în jurul orei 9, pe strada Mihai Viteazul din municipiul reședință de județ. Eugenia A., de 69 de ani, din localitate, care intenționa să traverseze, în apropierea intersecției cu Aleea Trandafirilor, șoseaua sufocată de mașini, lucrări și muncitori care le tot execută de vreun an, dacă nu de 2 ani de zile, a fost acroșată de o autoutilitară Dacia Logan, la volanul căreia se afla Gheorghiță S., de 42 de ani, din Todirești.
 

Femeia, care țâșnise de după un gard de protecție, în speranța că se va strecura printr-o breșă abia formată în coloana de autoturisme, a fost trântită la pământ și, deși autoutilitara care a lovit-o nu avea deloc viteză, a simțit că unul dintre picioare i-a fost rupt în urma impactului. Imediat, la fața locului și-au făcut apariția echipaje ale Poliției Rutiere, SMURD și de Ambulanță, ultimele preluând victima în vederea acordării primului ajutor și transportând-o la spital. Înainte să fie urcată în Salvare, femeia le-a spus, fair, polițiștilor că șoferul nu are nicio vină. Strict după lege, Eugenia A. a traversat prin loc nepermis (trecerea de pietoni se afla la circa 15 – 20 m) și fără să se asigure, însă, în infernul rutier, a se citi balamucul, de pe „Mihai Viteazul”, creat prin execuția curentă a unor noi lucrări pe o porțiune din trotuarul de pe partea Colegiului „Petru Rareș” (care se întind până aproximativ la jumătatea carosabilului!), dar și de mașinile parcate la întâmplare, nu e sigur că n-ar fi fost accidentată oricum. Pentru că pietonii sunt obligați, atunci când traversează pe „zebra” din apropiere, să rămână tot pe carosabil, printre mașini, întrucât trotuar nu mai există, la propriu. N-ar fi trebuit ca onor constructorul să fi creat, înainte sau chiar după distrugerea trotuarului, un culoar de protecție pietoni, absolut obligatoriu în astfel de cazuri? Ar fi trebuit, dar cine să mai respecte legea într-un oraș în care constructori de doi bani sunt plătiți, în loc să fie băgați ori la zdup, ori la spitalul de boli mintale, pentru lucrările de batjocură pe care le prestează? Câte accidente s-au petrecut până acum din vina lor, câte mâini, picioare sau, de ce nu, vieți… le mai datorăm? Modernizare, refacere, orice, dar nu cu prețul ăsta, domnilor!… Cine spune că trebuie să ne lăsăm câte un picior sau câte o mână în… groapa comună a interesului obștesc? Nu știu de ce, dar am pregnant sentimentul că jucăm cu toții, neautorizat, în „Balada Meșterului Manole” și cineva ne ia fie de proști, fie de figuranți!… Înșela-m-aș… și n-am cui…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: