Din primavara

Program de 10 milioane de euro pentru refacerea arterelor scăpate de lucrările ISPA

> Deocamdată, terenul va fi readus la starea inițială, iar pentru că nu-și fac treaba, firmele constructoare ar putea pierde garanția de bună execuție
 

Majoritatea covârșitoare a străzilor din municipiul Suceava, pe care s-au făcut săpături la rețele de alimentare cu apă și la cele de canalizare în cadrul Programului ISPA, vor fi reparate cu covoare asfaltice abia din primăvară. Așa dă asigurări șeful urbei reședință de județ, Ion Lungu, care a declarat presei că programul de intervenții la infrastructura rutieră se va ridica, în 2011, la valoarea de 40 de milioane de lei, adică aproximativ 10 milioane de euro. Până acum, dar și în intervalul rămas până la finele anului, de atenție au avut parte și vor mai avea, atât cât vremea o va permite, străzile 22 Decembrie, Armenească, Mărășești, Victoriei, Zamca, Gheorghe Doja și Cuza Vodă. Însă, deocamdată, administrația locală are probleme cu firmele constructoare ISPA, acestea încălcând în mod repetat termenele de refacere a terenului și aducere a carosabilului la starea de dinainte de intervenții. Astfel, dacă în urmă cu o săptămână trebuiau redate circulației 22 de artere, zilele trecute a mai apărut încă o stradă cu probleme. În aceste condiții, șeful administrației locale i-a avertizat pe constructori că, în cazul în care nu-și onorează obligațiile, vor avea de suferit de pe urma nerestituirii garanțiilor de bună execuție. „Anul acesta vom face tot posibilul pentru ca firmele de construcții să repare acolo unde au intervenit. Dacă lucrările nu sunt de calitate, nu le vor fi restituite garanțiile. În primăvară vom face ceea ce ne-am propus încă din acest an, adică vom trecea la reabilitarea prin betonare și covoare asfaltice a tuturor străzilor pe care nu vor avea loc lucrări în cadrul POR”, a declarat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: