În 2011, în municipiul Suceava

Taxe și impozite locale „înghețate”

Se apreciază că încasările la bugetul general al municipiului vor fi cu o cincime mai mici decât cele din 2010 > „Sperăm să putem asigura, în continuare, finanțare la obiectivele importante de investiții”, subliniază primarul Ion Lungu
 

Taxele și impozitele locale pe anul 2011 își vor păstra nivelul de anul acesta, anunță primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Dl Lungu a spus ieri, într-o conferință de presă, că nu vor fi „niciun fel de majorări la taxe și impozite, cu excepția schimbării modalității de calcul a taxei de salubritate”. Ocupantul fotoliului din Areni a apreciat că încasările la bugetul anului 2011 vor fi mai mici decât cele din anul în curs chiar și cu o cincime, cauza fiind diminuarea cotelor defalcate de la bugetul de stat din impozitul pe venit și taxa pe valoarea adăugată. „Bugetul va fi mai mic decât cel din 2010, dar noi sperăm să putem asigura, în continuare, finanțare la obiectivele importante de investiții”, subliniază șeful municipalității. El reliefează că vor fi terminate obiectivele începute în anii anteriori, vor fi finanțate proiectele din cadrul POR, reabilitarea rețelelor de transport și distribuție a agentului termic, modernizarea punctelor termice, în timp ce infrastructura rutieră va beneficia de alocări de 10 milioane de euro. Anul acesta este estimată o realizare de 70% a veniturilor proprii, respectiv a celor din impozite și taxele locale. În ceea ce privește bugetul general al municipiului, execuția bugetară va fi de peste 50%. Nerealizări mari provin din sumele neîncasate din anunțata și ratata privatizare a societății de termoficare Termica, în valoare de circa 80 de milioane de lei, și care trage execuția în jos. Edilul-șef își dorește ca bugetul local să poată fi aprobat cât mai repede, însă acest lucru depinde de votarea bugetului de stat și al asigurărilor sociale, precum și, ulterior, al celui al județului Suceava. „Votarea bugetului după 1 ianuarie 2011 înseamnă întârzierea lucrărilor de investiții și a licitațiilor din bugetul pe care îl vom aproba”, relevă șeful administrației sucevene, dând ca exemplu cele 2,9 milioane de lei alocate abia în noiembrie, sumă care nu mai poate fi cheltuită până la sfârșitul anului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: