Pentru că a aflat din presă că a fost un „kitsch”

Rectorul Graur vrea să aibă o „discuție de avertisment” cu organizatorii Galei Studenților

Rectorul Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, ne-a declarat ieri că dacă universitatea ar fi avut o casă a studenților “lucrurile ar fi trebuit să decurgă altfel” la Gala Studenților desfășurată săptămâna trecută, spectacol considerat un „kitsch” de către media suceveană.
 

Rectorul spune că o casă a studenților are, de regulă, instructor și regizor, care știu cum se organizează și se coordonează o astfel de manifestare, numai că demersurile universității de a obține acceptul pentru organizarea unei astfel de instituții studențești, ca entitate a Ministerului Educației, începute încă din 2005, nu s-au materializat, procedurile fiind foarte anevoioase. Balul bobocilor sau Gala studenților cum a fost numit, pretențios, spectacolul a fost organizat de Andras Chiriliuc, preparator la Facultatea de Științe ale Educației din cadrul universității, și Fundația „Tu și România”. Rectorul a precizat că nu a avut prea multe discuții cu organizatorii înainte de gală, că a discutat mai mult doar cu cei de la „Tu și România”, cerându-le „să aibă în vedere să fie atinse anumite standarde de calitate”, ceea ce nu s-a întâmplat în realitate. „Balul bobocilor a avut un alt statut în 2007, ultimul în care de organizarea lui s-au ocupat studenții. Anul acesta nu s-au mobilizat organizațiile studențești din universitate, care să antreneze talente din universitate să se producă pe scenă, nici Ansamblul studențesc «Arcanul» nu a fost invitat. Evident, cererea organizatorilor a fost mai mult de ajutor financiar de la universitate, pentru transportul invitaților, ajutor pe care nu l-au primit. Ei nu au știut să prezinte un program coerent al galei. Senatul trebuia să-și dea aprobarea, dar documentul pe care l-au prezentat nu respecta niciuna din cerințele unui document oficial”, a declarat prof. univ. dr. ing. Adrian Graur. Rectorul ne-a mai spus că nu a participat la manifestare, dar s-a autosesizat din presă de faptul că a fost un kitsch și, ca atare, a precizat el, „vom avea o discuție de avertisment cu Andras Chiriliuc și decanul Facultății de Științele Educației, să nu se mai angajeze în acțiuni pe care nu le pot gestiona și care pot aduce atingere imaginii universității”. Iar pe viitor, a conchis rectorul Adrian Graur, „vom încerca să avem în calcul un alt fel de spectacol”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI