La ajutorul pentru încălzire

Dosare incomplete și cereri neîntemeiate

Deși termenul-limită de depunere este 11 noiembrie, doar 12 din peste 100 de asociații de proprietari au venit cu cererile la Primăria Suceava > Între 30 și 40% dintre dosare nu sunt eligibile la plată, primarul Lungu atenționând că declarațiile în fals intră sub incidența legii penale
 

Doar 12 asociații de proprietari din Suceava au mers la primărie cu dosarele pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece 2010-2011. Termenul-limită pentru depunerea solicitărilor este 11 noiembrie, primarul Ion Lungu atrăgând atenția, ieri, într-o întâlnire cu președinții și administratorii acestor structuri, că multe dintre dosare sunt incomplete sau chiar neîntemeiate. Chiar dacă documentația este trecută încă o dată prin filtrul Serviciului „Relații cu asociații de proprietari”, dl Lungu a cerut responsabililor de la asociații să cerceteze cu mai mare atenție actele anexate, astfel încât dispoziția de primar pentru acordarea sprijinului financiar să poată fi emisă până la finele lunii în curs. Edilul-șef a dat ca exemplu o solicitare în care se cere ajutor pentru plata căldurii pentru o persoană domiciliată în Zvoriștea, menționând, de asemenea, că, la unele asociații, între 30 și 40% dintre dosarele adunate sunt incomplete și, ca atare, neeligibile la plată. „Din păcate, vin foarte multe documentații aiurea de la asociațiile de proprietari. Primul filtru îl constituie cei de la asociații și, de aceea, chiar dacă le verificăm și noi, îi rugăm să nu le mai trimită degeaba la primărie”, a declarat primarul. La rându-le, șefii de asociații spun că proprietarii țin prea puțin cont de noile prevederi legale, susținând că ajutorul ar fi un drept al lor și că dosarele trebuie primite oricum. Șeful municipalității a pus în vedere că, odată cu finalizarea acțiunii, lucrătorii primăriei vor verifica, prin sondaj, 3% din dosare, persoanelor cărora au făcut declarații în neregulă retrăgându-li-se sumele acordate și, în plus, ele riscând să intre și sub incidența legii penale. În municipiul Suceava funcționează peste 100 de asociații de proprietari, primarul Ion Lungu făcând apel ca dosarele să fie aduse la sediul executivului în tranșe, pe măsură ce acestea sunt depuse de către solicitanți. Ca urmare a noilor criterii privind sprijinul financiar la încălzirea locuințelor, se estimează că, anul acesta, numărul beneficiarilor va fi cu 50% mai mic față de cel din sezonul trecut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: