PSD Suceava 2020

Suceava, fără membri în CSM

Președintele Curții de Apel Suceava, Cezar Hâncu, a pierdut șansa de a se număra printre judecătorii care vor face parte începând din 12 ianuarie 2011 din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
 

Magistratul s-a bătut pentru unul dintre cele 3 locuri existente pentru curțile de apel cu alți 7 candidați (Alexandru Șerban – Brașov, Dan Lupașcu – București, originar din Zvoriștea, Dana Garbovan – Cluj, Gheorghe Diaconu – Pitești, Horațius Dumbravă – Tg. Mureș, Lidia Barac – Timișoara/MJ și Mihai Tudoran – Ploiești), situându-se, ieri, la ora 15,30, pe locurile 5 – 6. „M-au votat, surprinzător, colegii din Ardeal, iar pe Moldova am obținut un scor mic, deși eram singurul candidat din această regiune. Sunt, oarecum, dezamăgit”, ne-a declarat ieri, după aflarea unor rezultate parțiale ale scrutinului, dl Hâncu. La ora 15,30, în poll position pentru CSM la secțiunea judecători ai curților de apel, se aflau zvorișteanul Dan Lupașcu, din partea Curții de Apel București, Alexandru Șerban – Brașov și Horațiu Dumbravă – Tg Mureș. Tot ieri, adunările generale ale parchetelor curților de apel au votat pentru desemnarea procurorului lor în CSM. Contactat telefonic, dl Vasile Mandici, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a avut 6 contracandidați din toată țara, ne-a declarat: „Aștept rezultatul final al votului”. Dl Mandici a obținut în „circumscripția” magistraților suceveni 6 voturi din 9, fără a se situa, la ora 17, pe o poziție fruntașă, ne-au informat surse CSM. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii este alcătuită din 2 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (deja aleși, în persoana judecătorilor Lidia Bărbulescu și Mircea Aron), 3 judecători de la curțile de apel, 2 judecători de la tribunale și 2 judecători de la judecătorii. Secția pentru procurori a CSM este alcătuită dintr-un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sau de la Parchetul Național Anticorupție, un procuror de la parchetele de pe lângă curțile de apel, 2 procurori de la parchetele de pe lângă tribunale și un procuror de la parchetele de pe lângă judecătorii. În total, Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri: 9 judecători și 5 procurori, 2 reprezentanți ai societății civile, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, ministrul justiției și procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: