PSD Suceava 2020

„Balul vrăjitoarelor” la Tihuța

O petrecere „de groază”, cu vrăjitoare și vampire

Vrăjitoarele din județele Suceava, Bistrița-Năsăud și Cluj și-au dat întâlnire la „Balul Vrăjitoarelor” la… Castelul contelui Dracula din Pasul Tihuța. Câteva sute de tineri din cele trei județe au sărbătorit Halloween-ul într-o manieră specifică, pe platoul din fața castelului, unde au avut loc animații și scenete cu gărzi, nobili și vrăjitoare, jocuri cu focuri, concursuri, spectacole cu muzică specifică, potrivită momentului.
 

După ce castelanul numit de contele Dracula a instalat gărzile la intrările în castel, astfel încât acesta să nu fie ocupat de vrăjitoare, ele s-au apucat de dans în jurul focului imens care a fost pregătit în fața castelului. Frumoase sau urâte, seducătoare sau înspăimântătoare, rele sau mai bune, toate vrăjitoarele și-au arătat talentele actoricești pline de suspans, magie, iar, pe alocuri, chiar înfricoșătoare. Șase tinere din public, îmbrăcate în vrăjitoare, au fost selectate pentru a concura pentru titlul de „cea mai mare vrăjitoare a ținutului”. Vrăjitoarele au trebuit să… realizeze draci din dovleci, să bea sânge și să transforme o pisică albă în pisică neagră. Costumați în vrăjitori și vrăjitoare, în diverse personaje malefice, cei care se distrează în spiritul acestei sărbători preluate de la americani au încins o petrecere după plac. Până după miezul nopții, în crama contelui Dracula, alături de vrăjitoare s-au aflat copii costumați în prințese sau draci și adulți care s-au întrecut în costume, unul mai înfricoșător ca altul. Toți oaspeții au primit din partea casei „elixirul contelui Dracula”, iar meniul pregătit de bucătari pentru „Balul Vrăjitoarelor” a fost adaptat evenimentului, așa încât de pe listă nu au lipsit coastele de drac, ficatul de vrăjitoare, micii la țepușă, ceafa vampirului, cârnați de vampir, bărbății de vampir sau aripioare de liliac. Atmosfera a fost întregită de dovleci sculptați așezați la intrarea în castel, pe zidurile acestuia și în fața geamurilor, dar și de bușteni care ardeau mocnit. Pentru cei care au dorit să vină din Bistrița-Năsăud sau Vatra Dornei, patronii unor firme de transport au pus la dispoziție autocare contra sumei de 10 lei dus-întors. Mulți au venit însă cu mașinile personale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: