PSD Suceava 2020

News alert

La întâlnirea din seara de duminică a președintelui statului cu delegația FMI, constatând interesul presei pentru întâlnire/subiect, Traian Băsescu s-a pronunțat/explicat, ironic, față de Jeffrey Franks și ai săi: „E news alert. Jurnaliștii așteaptă să vadă dacă suspendăm acordul. E ridicol”. Poate că în astă vreme Jeffrey Franks a devenit suficient de român pentru a găsi un înțeles destul de românesc afirmației prezidențiale; în orice caz, dacă vorbele i s-au lipit de ureche și va fi crezut de cuviință să le dea un sens, va fi priceput el oarece.
 

L.D. Clement

Ce se mai poate înțelege însă din povestea asta (dincolo de faptul că președintele se dorește un om „liber”, după cum știm) ar fi că subiectul împrumuturilor de la FMI rămâne unul important chiar și dacă este cu repetiție. Sau mai ales fiindcă este unul cu repetiție. Iar în ce-l privește doar pe președinte – ca demnitar și ca om –, el trebuie să fie, firesc și constant, un subiect. Fie roz, portocaliu, albastru sau negru. Căci dacă n-ar fi, până și președintele (…eliberat, care va să zică, de presiunea presei) s-ar simți mai izolat, mai trist, mai neînsemnat, mai neputincios. Și ce se mai poate înțelege din toată povestea asta? Că liderii (oricui și de orice fel ar fi) ar trebui să nu uite că nu vorbesc și nu acționează pentru media, ci pentru cei care o consumă. Că dacă fac spectacol, spectacolul contează doar în măsura în care generează anume reacții spectatorilor. Rămân ei „în sală”?, pleacă?, aplaudă?, cască?, se foiesc și pufnesc?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: