PSD Suceava 2020

Calea ferată de la Dornești, gata în cel mult 10 zile !

Calea ferată de la Dornești va fi redată traficului feroviar pe 11 noiembrie a.c. Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Infrastructură, ne-a declarat că firmele care au câștigat licitația pentru execuția lucrării respectă graficul din contractul de atribuire.
 

Calea ferată care leagă nu doar municipiul Suceava de comuna Dornești, ci Capitala țării de Ucraina a fost afectată de inundațiile petrecute la începutul lunii iulie, pe două porțiuni. „La Dornești a fost afectat un pod feroviar, iar pe raza comunei Dărmănești apele au distrus terasamentul căii ferate, pe câteva sute de metri. La Dornești, constructorii au refăcut podul feroviar. De altfel, a durat mai mult organizarea licitației și desemnarea unui câștigător decât execuția lucrărilor de refacere”, ne-a declarat Gheorghe Luța, primarul comunei Dornești. Primarul a spus că muncitorii firmelor de construcții au demarat lucrările de refacere a căii ferate la doar câteva zile după ultima vizită la Suceava a ministrului transporturilor, Anca Boagiu. Ministrul a fost prezent în județul nostru pe 2 octombrie când, printre altele, a evaluat pagubele produse de inundații pe raza localităților Dărmănești și Dornești. Potrivit unui comunicat de presă remis de CFR Infrastructură, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost atribuit asocierii SC Arcada Company SA Galați (32%), SC Swietelsky Construcții Feroviare (30%), Compania Construcții Feroviare SA Câmpulung Moldovenesc (30%) și SC ISPCF SA (8%). Oferta depusă de SC Arcada Company – Swietelsky Construcții Feroviare – Compania Construcții Feroviare SA Câmpulung Moldovenesc – ISPCF București a fost desemnată câștigătoare, cu prețul de 8.771.915 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat. Valoarea estimată a achiziției era de 8.871.000 lei fără TVA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: