Imaginația românului

Cu cât viața ni se asprește, cu cât morișca crizei macină noi și noi categorii sociale, cu atât reacțiile împotriva celor care strâng șurubul sunt mai insolite și mai necontrolabile de către un stat care se încăpățânează să conserve cam tot ceea ce e mai revolut din specificul național.
 

Mai ieri, ne îngrozeam la auzul durității și mojiciei modului în care era calificat președintele țării, categorisit drept „javră” de nimeni alții decât polițiștii, cei chemați și plătiți să vegheze la apărarea, între altele, a demnității cetățeanului. Inclusiv a cetățeanului Traian Băsescu. Indiferent cât de drag sau nu ne este președintele, un asemenea epitet poate fi calificat drept crimă de lezmajestate. Extrem de iritați de tratamentul la care sunt supuși în legătură cu pensiile lor se arată în ultima vreme și militarii. Surpriza este constituirea lor în sindicat și ieșirea în stradă a celor aflați în rezervă și în retragere. Imaginați-vă un miting de protest în haină militară! Noroc că este doar miting, în alte părți o asemenea rezolvare a nemulțumirilor armatei se lasă de-a dreptul cu puci. Noi, românii, suntem însă mai blânzi. Astfel că militarii noștri au inventat o nouă formă de protest: pe lângă propunerea de suspendare a președintelui, chestie care s-a fumat deja, ei propun referendum pentru desființarea Curții Constituționale. V-a trecut prin cap așa ceva? E o găselniță, vor spune unii și poate că așa ceva și este, dar ea trădează spaima și revolta față de politizarea a tot ce mișcă în țara asta. Mâine-poimâine probabil că și popii vor fi numiți după criterii politice. Și vor face miting.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: