Bilanț la Dornești

Podul rutier de la Dornești va fi redat circulației peste aproximativ două săptămâni, este de părere președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
 

Acesta a declarat, pe parcursul zilei de vineri, în cadrul unei vizite oficiale, în care l-a însoțit pe președintele țării, Traian Băsescu, pe șantierul din localitate, că, deși termenul de execuție era pe data de 15 noiembrie, circulația autovehiculelor va fi reluată pe podul peste râul Suceava de pe DN 17A Siret-Rădăuți mult mai repede. “Lucrătorii se mișcă foarte bine, iar lucrările sunt destul de avansate ca să credem că circulația rutieră va fi reluată pe podul de la Dornești în maxim trei săptămâni, reușind astfel să refacem legătura către Ucraina. Este o metodă nouă cu aceste grinzi de oțel, prin care s-au ocolit procedurile cu beton, ce ar fi prelungit lucrările până în 2011”, a declarat Gheorghe Flutur. În același timp, el a ținut să amintească de importanța prezenței militare în zona cu podul de pontoane care a înregistrat un trafic de circa 4.000 de mașini în 24 de ore. Șeful executivului județean a mai adăugat și faptul că a primit confirmări din partea oficialilor Căilor Ferate Române că până pe data de 10 noiembrie vor fi finalizate și lucrările de reparații la tronsoanele de cale ferată grav afectate de inundațiile din acest an pe traseul Suceava – Dornești, de la mijlocul lunii viitoare fiind posibilă reluarea traficului feroviar. După ce s-a demarat și acțiunea de mutare a sinistraților în noile case construite, la Dornești au mai rămas a fi terminate lucrările de îndiguire și adâncire a albiei râului Ruda.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: