Astăzi, în școlile din Rădăuți

Grevă japoneză în semn de solidaritate

Cadrele didactice de la Sindicatul Liber și Independent „Bucovina” Rădăuți vor fi astăzi în grevă japoneză, între orele 11 și 13, în semn de solidaritate cu învățătoarea din Caracal, Cristina Anghel, aflată ieri în a 58-a zi de grevă a foamei.
 

„Motivul acestei forme de protest extrem este un lucru care ne privește pe toți, aplicarea Legii 221/2008 în litera și spiritul ei, așa cum a fost intenția legiuitorului, Parlamentul României, for care a votat în unanimitate actul normativ amintit”, a declarat liderul acestui sindicat, Gheorghe Șorodoc. El este de părere că învățătoarea ar trebui să întrerupă greva, „chiar dacă se invocă un principiu de drept”, întrucât viața sa este pusă în pericol. „Acest lucru nu presupune întreruperea luptei, dar trebuie găsite alte forme de protest pentru a determina pe cei care trebuie să aplice legile într-un stat de drept să facă acest lucru”, a mai sus Șorodoc. De altfel, și Biroul Operativ al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ i-a cerut ieri Cristinei Anghel să renunțe la „această formă extremă de protest, care îi pune viața în pericol”. „Este un sacrificiu suprem și nu e drept ca distinsa doamnă să ia doar pe umerii săi povara problemelor și a nedreptăților care există în sistemul de învățământ. Ceea ce Cristina Anghel a reușit să facă este un semnal pentru noi toți, dar și o lecție. Doamna învățătoare este un exemplu de demnitate și de forță și o rugăm să ni se alăture la toate acțiunile pe care federația le va organiza în această perioadă”, au transmis membrii FSLI într-un comunicat. Sindicaliștii suceveni au și un motiv în plus pentru a fi solidari cu grevista: Cristina Anghel este absolventă a Liceului Pedagogic Suceava, promoția 1978, fiind cunoscută de colegi cu numele de Pretorian. Protestând față de nerespectarea prevederilor legale privind acordarea unor diferențe salariale începând cu 1 octombrie 2008, învățătoarea a intrat în greva foamei acasă, apoi a fost internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Caracal. Din cauza deteriorării stării de sănătate, în prezent este internată la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din Capitală.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI