Suceava, prin poezie

Să fie, de-acum, aproape 20 de ani de când, într-un oraș destul de important din partea de jos a țării, se organiza primul concurs de poezie de acolo („al nostru”, de la Suceava și Mălini, număra, cred, peste 20 de ediții; între timp – Suceava fiind, desigur, unul dintre modele dacă nu primul – mai fiecare județ a căutat să organizeze măcar câte o astfel de întrecere literară).
 

L.D. CLEMENT

Se desfășura, potrivit calendarului de toamnă al acestor concursuri, după „Labiș”, iar 3 laureați suceveni ai competiției de la Mălini s-au gândit să-și încerce puterile și acolo. Zis și făcut: 3 erau și au ocupat întreg podiumul! Gazdele, foarte amabile cu sucevenii. Amabile până la urmă, însă, la agapa de la final, după ce se mai încălziseră puțintel și se relaxaseră (că toate etapele manifestării erau deja parcurse), dintre gazde cineva ridică vocea (nu că ar fi vrut să audă toată lumea; dar cine a avut de auzit a auzit…): „Păi, bine, domnilor, noi facem concurs să câștige ăia de la Suceava?!!”… A trecut un an și aproape aceeași echipă de suceveni lua din nou premii la a II-a ediție a concursului. Atât că de astă dată ierarhia era neclară. Gazdele se orientaseră cumva: dădură doar premii purtând numele unor instituții, sponsori și reviste, așa că nu era foarte limpede cine-s fruntașii și cine-s codașii între laureați… …Iar aceasta este doar una dintre întâmplările pe care le știu; și care, de altfel, s-au tot repetat. Așa că nu este nicio mirare că la ediția din acest an a festivalului de la Mălini se poate spune că (iar!) sucevenii au luat caimacul. Și că, adesea, prin țară, cam la fel se întâmplă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: