Și Suceava se află în tendințele naționale

Numărul concediilor medicale a scăzut cu 28%

De la aplicarea noului sistem de acordare a concediilor medicale, din mai a.c. numărul certificatelor medicale este în continuă scădere la Suceava, la fel ca și în țară, Ministerul Sănătății lăudându-se chiar cu o scădere de 30 %.
 

La Suceava, potrivit datelor CAS, scăderea constatată în august față de aprilie este de circa 26%, numărul certificatelor medicale acordate de medicii suceveni scăzând de la 3638, în aprilie 2010, la 2695 în august 2010. Diminuarea se constată în acest an de la o lună la alta, dar și față de aceeași perioadă a anului trecut, în august 2009 fiind eliberate 4349 certificate medicale, ceea ce înseamnă o scădere de 38%. Controalele CAS la medicii care eliberează concedii medicale, desfășurate în perioada 18 mai-31 august, s-au încheiat cu sancționarea a 24 de medici, 16 cu avertisment, iar 8 cu amenzi în valoare de 5000 lei fiecare. La nivel național, de la mijlocul lunii mai 2010, când au fost demarate acțiunile de control asupra noului mod de acordare a concediilor medicale, Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate a fost suplimentat cu peste 2.000.000 lei, bani proveniți din cele 443 de amenzi aplicate pentru ne-reguli constatate la eliberarea certificatelor medicale. În perioada mai-august a.c., reprezentanții caselor de asigurări de sănătate au efectuat controale la peste 5300 de medici și 1500 de beneficiari de concedii medicale, fiind sancționați 792 de medici, iar aproape 300 de certificate nefiind plătite. Totodată, au fost reziliate 92 convenții încheiate cu medicii prescriptori pentru acordarea și eliberarea certificatelor de concediu medical, iar în cazul a 82 de medici au fost sesizate comisiile de disciplină ale Colegiului Medicilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI