Contract de monitorizare a podurilor și pasarelelor din Suceava

Ca urmare a lipsei de supraveghere, oricând pot apărea surprize neplăcute, precum cea recentă privind înclinarea pilonului podului rutier de lângă Bazar Municipalitatea suceveană va încheia, cu o firmă specializată, un contract de monitorizare a podurilor rutiere de peste râul Suceava, precum și a pasajelor aeriene de deasupra liniilor de cale ferată care străbat reședința de județ.
 

Anunțul a fost făcut ieri de șeful administrației locale sucevene, Ion Lungu, care a declarat, într-o întâlnire cu presa, că urmare a lipsei de supraveghere, oricând pot apărea surprize neplăcute. „Doresc ca la nivelul Primăriei Suceava să facem un contract cu o firmă de asistență tehnică de specialitate, care să monitorizeze aceste poduri, precum și pasajele de cale ferată. Noi nu avem un asemenea serviciu de specialitate, știut fiind faptul că am avut necazuri și la podul de la Ițcani. Astfel, intenționăm să prevenim din timp deficiențele care pot apărea la respectivele obiective din administrarea autorității locale”, subliniază edilul-șef, adăugând că obiectivele cu pricina au un rol esențial în asigurarea fluidității traficului în capitala județului. Municipiul Suceava are pe raza sa două poduri rutiere și două pasaje de cale ferată, la Ițcani și Burdujeni, decizia privind instituirea monitorizării survenind recentelor constatări potrivit cărora unul dintre pilonii de susținere ai podului care asigură traversarea în zona Bazarului are o înclinare mai mare decât cea admisă prin normativele tehnice în vigoare. În ședința de astăzi a deliberativului se va proceda la rectificarea bugetului local, astfel încât suma de 500.000 de lei să fie orientată către declanșarea primelor proceduri de remedierea a neconformităților apărute. „Probabil că este vorba despre o problemă mai veche, acumulată în timp, care presupune lucrări de anvergură în albia râului, inclusiv devierea cursului apei”, relevă Ion Lungu. Zilele acestea, specialiști de la Facultatea de Construcții din Iași vor veni la fața locului, iar în urma unei expertize se va adopta și soluția tehnică de îndepărtare a inconvenientelor. La finele săptămânii, la Suceava sunt așteptați premierul Emil Boc și ministrul transporturilor, Anca Boagiu, ocazie cu care va fi prezentată situația podului de peste Suceava și se vor solicita fondurile necesare pentru menținerea viabilității acestuia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI