Pentru edificarea unui centru național de informare și promovare turistică la Suceava

Un pas înainte

La Suceava va funcționa un centru național de informare turistică. Un pas înainte a fost făcut zilele trecute, când la fața locului au venit inspectori ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.
 

„Am avut vizita în teren a reprezentanților Ministerului Dezvoltării, în ceea ce privește viitorul centru de informare turistică pe care vrem să îl amenajăm cu fonduri europene. Sperăm ca în urma a-cesteia și eventualelor clarificări, să dăm drumul la procedurile de licitație”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Proiectul „Centru național de informare și promovare turistică” este promovat pentru obținerea de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul de intervenție „Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atracției României ca destinație turistică”. Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 2 milioane lei, lucrările la clădirea de 112 metri pătrați urmând a dura 4 luni și jumătate. Consiliul Județean participă cu cheltuieli neeligibile de 21.326 lei și cheltuieli eligibile de 27.753 lei. Construcția de lângă Biblioteca Județeană „I.G. Sbiera” va avea demisol, parter și etaj, acestea urmând a găzdui o zonă de primire, spații pentru informare și expoziții, precum și mai multe birouri. Noul serviciu are ca obiective dezvoltarea turistică sus-ținută; promovarea imaginii județului Suceava în țară și străinătate; realizarea de programe cu oficiile de turism din regiunile partenere din Europa; inițierea de investiții publice directe pentru restaurarea atracțiilor turistice cu grad ridicat de importanță, precum și identificarea resurselor turistice antropice și naturale cu valorificare redu-să, în vederea introducerii acestora în circuit. Potrivit oficialităților județene, necesitatea înființării unui centru de promovare și informare turistică este justificată și de nevoia aplicării unor politici raționale de dezvoltare și modernizare durabilă pe plan județean, ținta fiind eficientizarea actului de administrare a resurselor turistice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: