În cazul Școlii de la Costâna

Se încearcă „o soluție de mijloc”

Inspectoratul Școlar Județean Suceava și conducerea școlii din Todirești caută „o soluție de mijloc”, pentru a dezamorsa conflictul de la Școala Costâna, ai cărei elevi de gimnaziu nu au intrat încă în clase de la începutul anului școlar. Șeful IȘJ Suceava, Petru Carcalete, ne-a declarat ieri, că „încercăm să facem o clasă a VIII-a la Costâna, ca să menținem ciclul 5-8 acolo”.
 

Dacă se va întâmpla astfel, elevii nu vor mai trebui să învețe la școala de centru din Todirești, așa cum se stabilise inițial, prin desființarea școlii cu clasele 5-8. Reamintim că părinții celor 50 de elevi de gimnaziu care au învățat până acum la Costâna în sistem comasat au protestat față de decizia IȘJ de a-i muta la școala din Todirești, nelăsându-și copii să meargă la școală. Decizia IȘJ fusese luată fiindcă școala nu avea numărul necesar de copii pentru a funcționa. Astfel, sunt doar 6 copii de clasa a V-a, 12 de-a VI-a, 23 de-a VII-a și 9 de-a VIII-a. Dacă cu cei de-a VI-a și a VII-a s-ar fi putut forma clase separate, cu cei de-a V-a și a VIII-a – nicidecum, și nici nu e permisă comasarea lor. În schimb, spune șeful IȘJ, cei 13 copii de la Școala Cotu Dobei trebuie să meargă la altă școală pentru că sunt foarte puțini, câte 2-3 de fiecare clasă. Inițial se stabilise ca ei să fie transportați cu microbuzul școlar la Școala din Bănești, dar inspectorul general a precizat ieri că „probabil vor fi transportați la Fântânele”. Aceasta întrucât părinții acestor copii spun că Bănești-ul se află la 7 km distanță și copiii ar trebui să se scoale foarte devreme ca să ajungă la timp la școală. În acest an școlar, în județul Suceava s-au desființat 54 de unități de învățământ, din care 37 de școli cu clasele I-IV, majoritatea cu învățământ simultan, 15 grădinițe și două școli cu clasele I-VIII. Printre școlile desființate, în afara celor două menționate, sunt școlile Poieni-Solca și Glodu-Panaci, care aveau un număr foarte mic de elevi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: