Pe hârtie

Modernizarea stației de epurare este 77% realizată

La fața locului se va afla câte un reprezentant al fiecărei firme de proiectare, fie ea spaniolă sau românească, astfel încât eventualele modificări sau actualizări să fie operate rapid > Directorul general al beneficiarului final, ACET Suceava, Ștefan Groza, crede că, din cauza venirii frigului, nu vor mai avea loc și probele obligatorii prevăzute în contract
 

În urma semnalelor repetate ale conducerii primăriei sucevene, execuția de la reabilitarea și extinderea rețelelor de apă, a celor de canalizare și cea de modernizare a stației de tratare-epurare a apelor menajere a înregistrat, aflăm, un oarecare progres. Punerea la punct a graficelor și accelerarea lucrărilor a fost remarcată ieri, în cadrul comandamentului de la sediul executivului municipal cu toți cei implicați în Programul ISPA, edilul-șef Ion Lungu catalogând drept îmbucurătoare intrarea în ritm a executanților Dytras de la stația de epurare din Lunca Sucevei. „Încercăm o doză de optimism, o parte dintre problemele neclare de proiectare de la stația de epurare au fost clarificate și se pare că se lucrează mai bine și la acest obiectiv”, remarcă primarul. Potrivit reprezentantului firmei de consultanță Eptisa, se fac eforturi, șantierul prezentându-se diferit față de cum arăta în urmă cu două luni, pe hârtie stadiul fizic al intervențiilor fiind de 77%. „Sperăm ca vremea să țină cu noi și metodologia să fie respectată”, a spus oficialul Eptisa. Conform unui grafic prezentat la întâlnirea de ieri, 70% din proiectarea lucrărilor mecanice este aprobată cu observații, în timp ce la conductele de gaze naturale, documentația a fost respinsă pe motiv că nu este conformă legislației românești în domeniu. În această privință, viceprimarul Viorel Seredenciuc arată că, după o discuție cu directorul tehnic al Dytras, s-a convenit ca la fața locului să vină câte un reprezentant al fiecărei firme de proiectare, fie ea spaniolă sau românească, astfel încât eventualele modificări sau actualizări să fie operate rapid. „Astfel, se vor pune de acord cu firma de consultanță, să vadă pe loc despre ce este vorba și să nu se mai facă schimb de hârtii prin poștă, care durează și câte 3 săptămâni”, evidențiază dl Seredenciuc. Luând în calcul toate aceste considerente, șeful municipalității, Ion Lungu, speră că toate componentele ISPA se vor apropia de linia de finiș la 31 decembrie 2010. Mai rezervat este directorul general al beneficiarului final, ACET, Ștefan Groza, care crede că, din cauza venirii frigului, la stația de epurare nu vor mai avea loc și probele obligatorii prevăzute în contract. „Rămânem, în continuare, cu speranța că o vom scoate la capăt cu aceste lucrări până la sfârșitul anului. Această mobilizare pe care am făcut-o în ultimele luni dă roade și am convingerea că va fi încheiată execuția, în special la canalizare și sistemul de alimentare cu apă. În ceea ce privește acestea din urmă, intervențiile de la stația de pompe de la Berchișești și rezervoarele de la Sfântu Ilie sunt obligatorii până la sfârșitul lui noiembrie, până când vine înghețul. Vom sta pe capul constructorilor, astfel încât execuția să fie gata până la acest termen”, explică primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: