Minicomandament pentru repararea străzilor distruse de constructorii ISPA

Constructorii nu vor mai primi bani decât după readucerea terenului carosabilului și trotuarelor la starea inițială Primăria Suceava declară război constructorilor de la reabilitarea rețelelor de apă și celor de canalizare din cadrul Programului ISPA. Este vorba de spre TMUCB și Pfeiffer, care, în ciuda faptului că au fost avertizate în nenumărate rânduri, continuă să nu-și facă treaba.
 

Primarul Ion Lungu spune că, pe arterele pe care au intervenit în comun, cele două societăți fug de răspundere, aruncând obligațiile privind reparațiile una în cârca celeilalte. Edilul-șef a pus în vedere că, în cazul nerespectării atribuțiilor respective, plățile către cei doi constructori vor fi suspendate. „Există străzi pe care firmele TMUCB și Pfeiffer dau vina una pe alta. De aceea am dispus formarea unui minicomandament, de această dată orientat doar pe aducerea terenului la starea inițială. Le-am spus clar că va fi o bătălie foarte dură, iar, în caz că nu se vor conforma, avem ac de cojocul lor. Astfel, nu vor lua bani până ce nu vor fi reparate aceste străzi”, a evidențiat, ieri, ocupantul fotoliului din Areni, Ion Lungu, după comandamentul cu toți factorii implicați în derularea Programului ISPA. Din minicomandamentul în cauză vor face parte reprezentantul Serviciu-lui „Întreținere și reparații străzi” al executivului și ai celor două societăți implicate, aceștia urmând a monitoriza zilnic modul în care progresează intervențiile. Valoarea totală a investițiilor din Programului ISPA se ridică la 52,68 milioane euro, dintre care 33,442 milioane euro reprezentând finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, 12,55 milioane euro-participare a Guvernului României și 6,68 milioane euro-împrumut de la banca germană KFW. În urma licitațiilor, executantul sistemului de alimentare cu apă a fost declarat concernul TMUCB și ERG Termrom București, pentru suma de 14,89 milioane euro, în timp ce lucrările la rețeaua de canalizare au fost adjudecate de compania Ludwig Pfeiffer Germania, cu un contract de 20,96 milioane euro. Potrivit contractului semnat cu finanțatorii, lucrările efective de reabilitare ar trebui să se încheie la 31 decembrie 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: