Pentru deficiențele găsite în școlile județului

DSP dă avertismente cu zecile

Grupuri sanitare neigienizate și nevidanjate, sisteme necorespunzătoare de apă potabilă, săli de sport improvizate, aceasta este o parte din lista cu nereguli depistate la cele 80 de școli verificate
 

Jumătate din școlile verificate de Direcția de Sănătate Publică Suceava în perioada 15-24 septembrie funcționează fără autorizație sanitară, lipsa apei potabile curente și a grupurilor sanitare corespunzătoare fiind principalele motive pentru care ele nu pot primi avizul DSP. Inspectorii sanitari au verificat 80 de școli din județ, pentru a vedea ce condiții oferă elevilor la început de an școlar, ei constatând că 41 funcționează fără autorizație sanitară, iar 6 au autorizație sanitară de funcționare cu program de conformare. Inspectorii au descoperit numeroase deficiențe de ordin igienico-sanitar, pentru care încă nu au dat amenzi, ci 40 de avertismente, știut fiind faptul că școlile au nevoie de bani pentru a putea rezolva problema apei curente și a investi în grupuri sanitare corespunzătoare normelor. De altfel, potrivit șefului Departamentului Control de la DSP, dr. Ludovic Abiței, „majoritatea deficiențelor constatate sunt motivate de conducerilor unităților școlare prin insuficientele resurse financiare alocate acestora de către autoritățile locale”. Condiții de mileniu III: mâini spălate la rezervoare cu robinet ! Unele școli asigură totuși apa potabilă în incintă, pentru spălatul mâinilor, folosind însă „rezervoare metalice prevăzute cu robinet”, numai că sistemele sunt necorespunzătoare, sursele de apă nefiind verificate din punct de vedere al potabilității. Aceasta se întâmplă în 17 dintre școlile verificate de DSP. În 26 de unități de învățământ, reprezentanții DSP au găsit closetele aflate în curtea școlii întreținute necorespunzător, adică nerenovate și neigienizate, iar 11 dintre ele nici nu erau vidanjate. La capitolul „Laptele și cornul”, s-a constatat că personalul implicat în manipularea acestor produse nu are analize medicale complete, așa cum cere legea, iar 14 nu aveau cursuri de igienă. Lista deficiențelor găsite de DSP continuă cu vestiare pentru personal necorespunzătoare în 18 unități, iar pentru elevi, în 20 de școli, săli de clasă neigienizate, săli de sport improvizate în 18 unități școlare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI