Universitatea ar trebui să se plieze mai mult pe nevoile firmelor din județ și ale celor din județele limitrofe

Vicepreședintele CJ Vasile Ilie consideră că Universitatea “Ștefan cel Mare” nu are deschidere suficientă pentru firmele din regiune
 

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava ar trebui să se alinieze tendințelor europene în ceea ce privește participarea la dezvoltarea regiunii în care își desfășoară activitatea, a declarat ieri vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Ilie. „Universitatea din Suceava ar trebui să-și dezvolte mai mult științele aplicate, cerute de companiile din județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bistrița-Năsăud sau Maramureș”, a spus Ilie, menționând că în prezent universitatea nu are o deschidere suficientă pentru firmele din regiune. El a arătat că instituția de învățământ superior suceveană ar trebui să organizeze împreună cu firmele interesate festivaluri ale științei, să încurajeze asociațiile studențești să se implice, alături de firme din zonă, prin cooperare și proiecte, în dezvoltarea regiunii, dar și să pregătească studenții și absolvenții să-și înființeze propriile firme. Vasile Ilie a mai arătat că, potrivit studiilor, un euro investit de companii în programe de cercetare ale universităților aduce un profit în următorii ani de 19 euro. Vicepreședintele CJ Suceava a participat, săptămâna trecută, la Salzburg, la Conferința regiunilor și orașelor europene organizată de Institutul Regiunilor Europene, unde s-a dezbătut, printre altele, rolul universităților din estul și sud-estul Europei la dezvoltarea regiunilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI