Pozitiv

Nu știu dacă și-a propus cineva, dintre organizatori sau dintre observatori (iar printre ei niciodată nu lipsesc cei care să aștepte mai curând eșecurile), să evalueze în cel mai mic detaliu, să cuantifice rezultatele acțiunii de sâmbătă, zi declarată „zi de curățenie națională”. Să-i numere până la ultimul (cel mai firav, cel mai nevârstnic sau cel mai târziu ieșit „în teren”) ori să numere sau să cântărească mormanele de gunoi adunate.
 

L.D. CLEMENT

Ori poate nu în cele din urmă, să-i întrebe de unde vin, de-ai cui sunt și în ce scop (dacă nu și pentru unul de poleită, în luminile călduțe ale toamnei, imagine?) au ajuns pe coclauri, să pună mâna sau să țină mapa. Dar până la urmă consider că nici nu mai e nevoie de o astfel de statistică, atâta vreme cât pe 25 septembrie s-a simțit, mai peste tot, un suflu mai rar întâlnit pe la noi, un suflu sănătos și tonic. Și revin la a spune că bănuiesc că au avut de câștigat, în intimitatea lor, nu numai cei care s-au înhămat cu adevărat la treabă, ci până și celor care așa, ca o adiere, le va fi trecut pe la urechi zvonul că țara se mișcă, vestea că se face treabă. Pe de altă parte, bănuind că rezultatele acestei mișcări de o zi (rezultate pe cale a se contabiliza…) – acțiune ce a cuprins, pe bază de voluntariat, structuri neguvernamentale și guvernamentale, elevi, studenți, grupuri constituite ad-hoc – vor fi calificate drept „o reușită” și, evident, fără a le ignora prețul (de-o zi), sperăm din toată inima ca ele să nu constituie o linie de finiș, ci una de start. Fiindcă e multă curățenie de făcut…!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI