„Produs în Bucovina”

A doua ediție, un real succes

Târgul itinerant „Produs în Bucovina”, aflat la cea de a doua ediție, care s-a desfășurat la finele săptămânii trecute într-unul dintre complexele comerciale din municipiul Suceava, a avut parte de aproximativ 70.000 de vizitatori, conform afirmației organizatorilor.
 

Din estimările făcute duminică seara, se pare că zecile de mii de vizitatori au cumpărat aproximativ 60 de tone de produse alimentare ale producătorilor din județ, ediția aceasta fiind astfel declarată un real succes de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (principalul organizator al acțiunii). El a precizat că, la acest târg, au fost vândute 30 de tone de mere din zona Fălticeni, 16 tone de produse și preparate din carne, dar și 14 tone de produse din lapte din toate zonele județului. Flutur a mai spus că în târg au avut standuri 32 de producători de produse alimentare, șapte producători de mere, cinci de legume-fructe, trei de miere de albine, meșteșugari, dar și patru asociații de turism. Președintele CJ Suceava a subliniat că promovarea produselor din Bucovina este importantă, mai ales în perioadă de criză, pentru că producătorii tradiționali locali trebuie sprijiniți. Bucovina are înscrise în Registrul național al produselor tradiționale un număr de 78 de produse de carne și preparate, 22 de produse lactate, alte zece produse tradiționale din legume și fructe, dar și două sute de repere de produse meșteșugărești. Târgul “Produs în Bucovina” a fost organizat în perioada 24-26 septembrie, la Iulius Mall din Suceava, urmând ca acesta să fie organizat în 9-10 octombrie la Iași, în 16-17 octombrie la Cluj-Napoca, în 23-24 octombrie la Timișoara și în 11-14 noiembrie la București, în locații aparținând aceluiași proprietar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: