Se face curățenie generală !

În cadrul unei campanii generate și întreținute din zona societății civile (ce are însă un justificat partener în Ministerul Mediului și Pădurilor), astăzi, întreaga Românie (observație: pe harta organizatorilor, județul Suceava pare a fi una dintre cele mai curate zone ale țării!) are program de curățenie generală.
 

L.D. CLEMENT

După ce în perioada anterioară au fost identificate, fotografiate, notate zonele cele mai mizerabile din țară, după ce s-au stabilit bazele de colectare a deșeurilor, astăzi, într-o mobilizare în acest scop, cred, fără precedent la noi, numeroși, foarte numeroși români (după cum ni se prevestește) vor ieși „în teren”, echipați și dotați ca pentru șmotru serios. La urma-urmei, ce altceva este campania „Curățenie în toată țara. Într-o singură zi!” decât pregătire intensă plus o zi de curățenie generală în casa cea mare a țării? Important ni se pare că această campanie, dincolo de oamenii pe care îi va scoate azi din tihna unei sâmbete obișnuite și îi va trimite pe coclauri, a creat o emulație consistentă. Vor fi fiind și destui care vor rămâne la ale cotidianului lor, dar este de presupus (și chiar de probat, dacă e să urmărim curentul de opinie favorabil generat în varii spații ale Internetului) că numai și existența/persistența gândului că astăzi „se face” curățenie în țară reprezintă un aspect benefic al vieții noastre în casa românească. Mai mult decât atât, ideea însăși este de natură a trezi interesul pentru alte și alte acțiuni, colective sau individuale, de spălare și primenire a tot ce este maculat în țară. Fiindcă, la drept vorbind, e destulă mizerie, de tot felul, în România!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: