“Produs în Bucovina”

Târgul itinerant s-a deschis ieri la Suceava, urmând a ține până mâine > Manifestarea de promovare a Bucovinei va continua la Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, București, fiind susținută de personalități precum Sofia Vicoveanca, Florin Piersic și Alexandru Arșinel
 

Peste 100 de produse tradiționale bucovinene sunt prezentate în cadrul târgului itinerant „Produs în Bucovina”, deschis ieri la Suceava, târg care reunește producători locali de produse alimentare, meșteșugari și artizani. Asociația producătorilor de astfel de produse din județ a anunțat că mărfurile lor vor avea un timbru special, „Produs în Bucovina”. Prezent la deschiderea târgului, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a urcat pe scenă cu un sac de mere de Fălticeni în mână și a spus că autoritățile sucevene sprijină producătorii tradiționali locali. El a arătat că foarte mulți producători se plâng că își vând cu greu mărfurile în condițiile în care în marile magazine sunt produse similare de import. „Dacă nu ne organizăm, vindem greu”, a spus Flutur, care a subliniat că invitația sucevenilor către români este să consume produse sănătoase din Bucovina. „Produsul bio este garantat în Bucovina. Mănânci sănătos și nu mai ai nevoie de medici”, a spus președintele CJ Suceava. Gheorghe Flutur a arătat că târguri „Produs în Bucovina”, de promovare a celei mai frumoase zone a țării, vor fi organizate în Iași, Cluj Napoca, Timișoara și București și că personalități legate de Buco-vina – Sofia Vicoveanca, Florin Piersic sau Alexandru Arșinel – vor participa la aceste acțiuni. „Plecăm să promovăm Buco-vina și nu vom mai pleca de acolo. Vor fi deschise magazine cu produse din Bucovina”, a spus Flutur. El a menționat că, totodată, va fi promovată Bucovina ca destinație turistică, bucovineanul fiind o gazdă bună. „Cu cele peste 400 de pensiuni, suntem acum o zonă căutată”, a spus președintele CJ Suceava adăugând că în Bucovina tradițiile, folclorul sunt autentice. Aflat la a II-a ediție, Târgul „Produs în Bucovina” numără 110 produse tradiționale bucovinene și poate fi vizitat până duminică. Bucovina are înscrise în Registrul național al produselor tradiționale 78 de produse de carne și preparate, 22 de produse lactate, alte 10 produse tradiționale din legume și fructe, dar și 200 de repere de produse meșteșugărești.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: