DN 17, prăbușit la Ilișești, o rușine pentru autorități și constructori

Constructorii spun că au intervenit de 4 ori până acum, însă din cauză că alunecarea este activă, problemele nu vor înceta decât la construirea viitorului „viaduct îngropat”
 

Conducerea Consiliului Județean cere firmelor constructoare să repare provizoriu porțiunea de la Ilișești din DN 17, instabilă din cauza pânzei freatice ridicate și a deplasărilor de teren. Șeful executivului județean, Gheorghe Flutur, a atras ieri atenția că, „în groapa de la Ilișești”, își rup arcurile mașinile și că un drum de rang european și național nu trebuie să arate mai rău decât unul comunal. Dl Flutur a avertizat că, venind iarna, pe porțiunea cu pricina nu se vor putea face deszăpeziri, iar autotrenurile vor patina în pantă. „Trebuie să reparăm omenește acest drum, pentru că vine iarna și mi-e teamă că în groapă vor patina TIR-urile. Este totuși un drum național, nu unul comunal, și îmi este rușine, deoarece este și o legătură turistică pentru această zonă”, a pus în vedere președintele Consiliului Județean. Constructorii spun că deja au intervenit de 4 ori până acum, însă din cauză că alunecarea este activă, problemele nu vor înceta decât la construirea viitorului „viaduct îngropat”. De asemenea, cei de la SCCF Grup Colas au invocat în apărarea lor carențele de proiectare, menționând că au nu făcut altceva decât să „execute niște soluții tehnice”. Dl Flutur consideră că modul în care arată respectivul segment rutier se răsfrânge negativ și asupra constructorilor. „Oamenii de rând nu înțeleg că există cu adevărat probleme, ci spun că a venit o firmă de la Iași care lucrat prost și drumul fuge. În acest mod, vă faceți o carte de vizită proastă”, a reliefat Gheorghe Flutur, adăugând că, dacă reparațiile nu vor fi făcute, se va interveni cu lucrătorii de la SC “Drumuri și Poduri” a Consiliului Județean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: