Pentru cofinanțarea proiectelor de infrastructură și dezvoltare locală până în 2014

Aleșii județeni au aprobat, ieri, fondurile estimative

Sumele pentru echilibrarea bugetelor locale sunt orientative, putând suferi modificări în funcție de gradul de încasare a creanțelor fiscale, dar și de prevederile Legii bugetului de stat
 

Consilierii județeni au aprobat ieri, în ședință extraordinară, hotărârea privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată( TVA) și a celor din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anii 2011-2014, potrivit Scrisorii-cadru a Ministerului de Finanțe privind contextul macroeconomic, metodologia de elaborare a proiectelor de buget pe anul 2011 și a estimărilor pentru anii 2011-2014. Astfel, din cotele defalcate din impozitul pe venit, în 2011, pentru echilibrarea bugetelor locale, județul Suceava ar urma să beneficieze de o alocare de 15,17 milioane de lei, din care 5,16 milioane de lei pentru municipii, 2,87 milioane lei pentru orașe și 7,13 milioane de lei pentru comune. În ceea ce privește sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată, totalul ce va fi îndreptat anul viitor spre Suceava, în scopul echilibrării bugetelor locale, se ridică la peste 30 de milioane de lei, cele 5 municipii urmând a primi 10,2 milioane de lei, cele 11 orașe – 5,69 milioane lei, iar comunale, în număr de 98, vor avea parte de 14,1 milioane lei. „Este vorba despre o previziune care se face în fiecare an. Am cerut primăriilor sumele pentru dezvoltare și cofinanțare și le-am prins în acest estimativ, așa cum sunt în teritoriu, respectând, însă, proporțiile transmise de Ministerul de Finanțe”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Fondurile aprobate ieri sunt estimative, urmând a fi reevaluate după promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2011, în funcție de prevederile acestui act normativ, precum și de gradul de colectare a creanțelor fiscale la finele lui 2010. De asemenea, modificări pot vor surveni în funcție de necesarul de cofinanțare a proiectelor de infrastructură și programelor de dezvoltare locală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: