Suceava

Se fură grătarele de la canalele reabilitate ISPA !

> „Vom băga vreo doi în pușcărie, ca să se învețe minte”, avertizează primarul Ion Lungu > Din cauza reducerii agenților comunitari, s-a diminuat și numărul patrulelor, de suferit având zonele mărginașe ale urbei
 

Grătarele de la gurile de scurgere ale canalele reabilitate în cadrul Programului ISPA de modernizare a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare din municipiul Suceava au început să dispară. Acest semnal a fost tras de către reprezentantul constructorului Pfeiffer, Valentin Piu, în comandamentul de ieri, de la sediul primăriei, cu factorii implicați în proiect. Dl Piu a făcut cunoscut că, în ciuda faptului că sunt prinse în beton și cu balamale, de pe strada „22 Decembrie” din Burdujeni, recent asfaltată, au fost furate în jur de 13 asemenea elemente din fontă. „Se rup din balamale, se sapă în jurul lor și se scot cu răngi. Am sesizat Poliția din Burdujeni, dar aceste grătare continuă să dispară, fenomenul extinzându-se și în restul orașului”, a subliniat Valentin Piu. Primarul Ion Lungu a declarat că va sesiza, despre acest fenomen, Inspectoratul de Poliție Județean și Comandamentul Județean de Jandarmi, furturi similare fiind constatate și în alte zone ale municipiului. Edilul-șef spune că îi înțelege pe oamenii care au posibilități financiare reduse, însă este vorba despre fapte total lipsite de bun simț, cei vinovați trebuind a fi trași la răspundere, conform legii. „Vom avea discuții la nivelul celor două instituții, astfel încât să-i prindem pe acești demenți, pentru că altfel nu pot să le spun care fură respectivele capace după ce facem eforturi deosebite. Vom băga vreo doi în pușcărie, ca să se învețe minte și să-i descurajăm pe cei care au ase-menea apucături”, atrage atenția ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că nici unitățile REMAT nu ar trebui să primească respectivele capace. Primarul Ion Lungu arată că va organiza acțiuni de pândă, însă, din cauza reducerii numărului de agenți comunitari, s-a diminuat și cel al echipelor de patrulare, mai ales în perimetrele mărginașe ale urbei. „Din păcate, este o realitate cruntă, numărul polițiștilor comunitari fiind destul de mic. Am fost nevoiți să reducem efectiv 30 de posturi, de aceea nu dispunem de patrule suficiente, mai ales în cartierele mărginașe, cum sunt Budujeni-sat și Ițcani”, relevă șeful administrației locale. Primarul Ion Lungu își exprimă speranța ca, măcar de anul viitor, „să se întâmple ceva” cu proiectul bugetului de stat pe 2011 și cu Legea unitară a salarizării, astfel încât autorităților locale să li se ofere posibilitatea stabilirii structurii de personal necesar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI